– Eiendomsmarkedet i Midtre Gauldal og Gauldalen generelt er bra. Aldri har det vært bedre, mener Vidar Rognes som er regionsjef i Aktiv Eiendomsmegling, og godt kjent med markedet i sin egen hjemkommune.

NYHEIM PARK: Prosjektet Nyheim Park i Singsås har virkelig slått an. Ni av ti leiligheter er solgt, og utbyggerne har tenkt å lansere neste byggetrinn i løpet av vinteren. Reguleringsplanen sier at det kan bygges 20 boenheter på tomta; 18 leiligheter og to eneboliger.

- Prises for høyt

– Vi ser at en del boliger blir liggende lenge i markedet. Det mener jeg er fordi prisen settes feil. Det prises for høyt, og da bommer man på markedet.

Rognes karakteriserer boligmarkedet i Midtre Gauldal som prissensitivt.

– Kjøperne er prisbevisste. Det er ikke så mange interessenter per objekt her, så det er viktig at meglerne er edruelige. Hvis ikke lurer de både seg selv og selgerne. Og da ødelegger du boligen i markedet, for blir boligen liggende lenge ute blir interessen på en måte brukt opp, sier han.

– Vi opplever at det er relativt stabilt, det går jevnt og trutt, sier Magnus Rostad som er avdelingsleder ved Eiendomsmegler 1 Melhus.

Han beskriver markedet som stabilt det siste året, og slik tror de at det fortsatt vil være framover.

Også Kim Roger Laugsand hos Heimdal Eiendomsmegling forteller om et stabilt marked.

– Det har vært bra respons på eneboligene vi har solgt på Støren i det siste. I leilighetsmarkedet går det litt tregere, det er litt mindre folk på visning.

Mangler eneboliger

Rostad hos Eiendomsmegler 1 forteller at eneboliger, særlig i Størenområdet, som er den mest etterspurte boligtypen. Laugsand hos Heimdal Eiendomsmegling bekrefter samme trend.

– Familieboliger med sentral beliggenhet er det mangel på.

Rognes sier det samme:

– Fortsatt er det lite eneboliger til salgs. Særlig nyere eneboliger er det lite av. Det er jo frigjort en del eneboliger i forbindelse med salg av leilighetsprosjektene vi har. Det er bygd og solgt flere mindre leilighetsprosjekter i hele kommunen de siste årene.

– Det er prosjekter som har gått jevnt unna. Mange av nyetablererne kjøper seg inn der. Det er bra, i stedet for at de flytter, sier Vidar Rognes i Aktiv Eiendomsmegling.

Frykter ikke boligras

Ingen av meglerne frykter et boligras i Midtre Gauldal, til tross for at Norsk Kylling skal flytte ut av kommunen. De tror det holder seg stabilt.

– Ikke noe tyder på at det blir store svingninger opp eller ned. Det blir spennende å se. Vi har ikke hatt slike svingninger som de har hatt i Oslo, hvor markedet har gått mye ned i det siste. Vi spår at utviklingen vil være jevn og trutt, uten de store opp- eller nedturene her, sier Magnus Rostad.

Kim Roger Laugsand tror på et stabilt marked, kanskje enda bedre når beslutningen endelig er tatt hos Norsk Kylling.

– Men det skulle vært mer eneboligtomter, jeg tror folk har lyst til å bygge seg nye hus, sier han.

- Har trua

– Det er en del ting som skjer. Kommunen bør fortsatt prioritere å få ting på plass. Utvidelsen av Frøsetfeltet er veldig positivt, såfremt det blir satt fart på det, sier han.

Rognes er positiv på hjemkommunens del.

– Jeg har sagt det mange ganger før; Midtre Gauldal har jeg trua på. Norsk Kylling skal vi ikke henge oss for mye opp i. Etterspørselen blir bra uavhengig av Norsk Kylling. Det ble et voldsomt til hysteri da flyttingen ble lansert. Det er omtrent som om hele kommunen står og faller på Norsk Kylling. Det er andre momenter som teller like mye. Vi må tenke langsiktig. Infrastruktur og nærhet til Trondheim er det viktigste for Midtre Gauldal framover.

Han tror ikke at ansatte hos Norsk Kylling som har kjøpt seg bolig i kommunen, vil selge når fabrikken flytter til Orkanger.

– De boligene er solgt til folk som er godt integrerte her. De har barn i skoler og barnehager. Dette er arbeidsomme folk, som lett får seg jobb. Enten vil de pendle til Orkanger, eller så får de seg andre jobber. Og veldig mange av dem som bor her, som kommer fra Øst-Europa, jobber mange andre steder enn bare på Norsk Kylling. Det er mye annet som holder dem her, enn Norsk Kylling. Jeg er ikke bekymret.