– Nye Gimse skole blir kjempeflott når den er ferdig på nyåret i 2022. Forslagene fra arkitektene er bare skisser, sier Einar Gimse-Syrstad (Ap), leder for komité for oppvekst og kultur.

Vil ha tid

Arkitekter har lagt fram to alternativer for politikerne.

Både fagkomiteen og formannskapet har fått presentert skissene, mens den politiske behandlinga skal skje over sommeren ifølge Gimse-Syrstad.

– Det er to vidt forskjellige alternativer. Derfor trenger vi tid internt til å diskutere forslagene. Når det er tatt en beslutning om hvilket alternativ som skal velges, begynner den reelle utviklinga av prosjektet. Byggestarten av avhengig av når det valgte firmaet kan starte, sier Gimse-Syrstad.

Tomta

Politikerne har vedtatt at det skal bygges ny Gimse skole for 550 elever. Ifølge Gimse-Syrstad er det ikke tatt en endelig beslutning på hvor den nye skolen skal stå.

Det ene alternativet er kommunalt eide Monstuflata (tidligere Hallsletta) ved Melhus videregående skole. Alternativ to er å bruke dagens skoletomt. Gimse-Syrstad mener at begge modellene har fordeler og ulemper.

Alternativ a

Imidlertid heller Gimse-Syrstad til at alternativ a er det mest sannsynlige. Det innebærer at nyskolen bygges på dagens tomt. Arkitektene har foreslått at ny-skolen kommer på skoleområdet i retning Bøndernes-svingen. Da kan dagens skole i stor utstrekning beholdes i byggeperioden. Etterpå kan den gamle skolen bli revet dersom politikerne da ikke velger å bruke bygget til noe annet.

ALTERNATIV A: Dette forslaget viser nyskolen i nordlig del av dagens skoleområde. Den nye idrettshallen er plassert ved Melhushallen og skal få parkering i underetasje.

– Ved å velge denne modellen, unngår en at hele skoleområdet blir et byggeområde. Det er aktuelt å rive dagens skole etterpå fordi ungene trenger et lekeareal av en viss størrelse, og dagens bygningsmasse er stor, sier Gimse-Syrstad. For dette alternativet er det tatt høyde for at c-bygget beholdes som i dag på grunn av svømmehallen, og at det bygges en ny idrettshall mellom Melhushallen og Bankhallen.

Alternativ b

Alternativ b innebærer at nyskolen bygges på Monstuflata, og at det bygges en ny videregående skole og en ny ungdomsskole. Dessuten har arkitektene foreslått at gamle Gimse skole og c-bygget rives, og at det bygges ny svømmehall.

ALTERNATIV B: I dette forslaget er det tegnet inn tre helt nye skoler samt ny svømmehall (i midten nederst).

– Fylkeskommunen har gitt signaler om at dagens Melhus videregående skole skal bygges ut, og arkitekter har foreslått at det også bygges ny ungdomsskole. Vi får da et kompakt skoleområde der det kan bygges gangbru over fra Melhus sentrum. Ulempen er at vi får 1800 barn og unge på et forholdsvis lite område. Det kan også ta mange år før hele skolebygginga er ferdig, og det vil være begrenset mulighet for utvidelser, forklarer Gimse-Syrstad.

Haller

Melhus formannskap har framsatt ønske om to fullverdige haller, og Gimse-Syrstad forteller at løsninga kan bli to haller som henger sammen. Den ene kan ifølge Gimse-Syrstad primært bli for håndball mens den andre kan bli en flerbrukshall.

Når det nå bygges ny Gimse skole, mener Gimse-Syrstad at det er naturlig å se på kretsgrensene for å avlaste spesielt Høyeggen skole.