Kommunestyret brukte bare et minutt på å vedta at ei sykehjemsavdeling midlertidig skal flyttes fra Hølonda til Melhus. En grundig debatt ville da også være litt underlig, ettersom ferien er like rundt hjørnet. Alt bør jo være nokså klart nå.

For øvrig kan det høres litt merkelig ut at kommunens øverste politiske organ styrer med ferieflytting av pasienter på sykehjemmene. I hvert fall om du er uinnvidd i denne vanskelige saken, som blant annet handler om et stort underliggende problem, nemlig en konstant mangel på sykepleiere, særlig på sykehjemmet på Hølonda.

Tirsdag kveld brukte politikerne mer tid på å diskutere veien videre, for helse og omsorg i Melhus. Heldigvis. Hvordan de som trenger det mest skal ha det i framtidas kommune, er jo noe av det aller viktigste kommunestyret kan befatte seg med. Viktige og avgjørende grep kan gjøres nå. Noen grep burde kanskje ha vært gjort for lenge siden.

Politikerne i Melhus kommunestyre er da også enige om hvor viktig veivalget videre er. – For ung og gammel, som Anne J. Løvseth Byfuglien (KrF) sa på møtet tirsdag. Det forebyggende arbeidet kan settes i gang allerede fra fødselen. Mye senere i livet handler det om du fortsatt kan greie deg alene, eller om sykehjemmet har et kjøkken som sprer god lukt i huset.

For de som nå i sommer må flytte til en annen seng i et annet rom, et annet sted og kanskje også sammen med et annet menneske, handler det om noen uker dyrebar levetid. Hvordan det blir å fraktes i ambulanse fra rommet ditt på Hølonda til Buen. Nye og ukjente som skal stelle deg og prate med deg, denne sommeren.