Melhus hadde som mål å nå første runde i cupen i år, men etter 0-6 tapet borte mot Orkla tirsdag kveld, kan laget nå flytte alt fokus over på serien som starter om knapt to uker.

Laget fikk samtidig en liten pekepinn på hva som venter i årets 3.divisjon av divisjonskollega Orkla som var klassen bedre i det meste utpå banen.

- I dag var vi dårlige og taper helt fortjent. Det er lite å si på at Orkla går videre. Vi får en tidlig baklengs og de tre kjappe scoringene imot like før pause dreper kampen totalt. Med 0-4 halvveis er det avgjort og da blir det bortimot umulig å komme tilbake, sier en skuffet Melhus-trener Tore Havdal til Trønderbladet like etter kampslutt på Orkanger.

- Vi har brukt påsken godt og fått trent bra og kommer med det beste laget vi kan stille i dag, men dette var rett og slett ikke godt nok, understreker han.

Tapte stort

Orkla tok tidlig ledelsen på et frispark ved toppscorer Erik Helgetun og var det dominerende laget stort sett gjennom hele første omgang.

Tre kjappe Orkla-scoringer like før hvilen fjernet det meste av tvil og gjorde andreomgangen til en formalitet for hjemmelaget, som pyntet på sluttresultatet med ytterligere to mål som fastsatte sluttresultatet til 6-0. Melhus skapte veldig lite kampen igjennom og kom knapt til en ordentlig stor målsjanse i løpet av 90 minutter.

Skadeskutt

Melhus måtte klare seg uten en rekke spillere i tirsdagens kamp. Øyvind Onsøien, Edvard Ølstøren, Roar Strand, Mats Olav Olsen og Håvard Ler var alle ute av diverse grunner. I tillegg måtte Geir Holthe forlate banen med lysketrøbbel i 1.omgang.

- Det er så klart ikke bra at vi til enhver tid har såpass mange nøkkelspillere ute med skade. Det er langt i fra optimalt nå som vi nærmer oss seriestart, sier en bekymret Havdal.

- Kan det være aktuelt å forsterke stallen ytterlige i løpet av de neste dagene?

- Nei, i utgangspunktet ikke. Planen er at vi skal klare oss gjennom sesongen med den troppen vi nå har tilgjengelig, svarer Melhus-treneren.

- Ryker med stil

Melhus hadde som mål å komme seg videre til 1.runde av cupen, men kan nå fokusere helt på å berge plassen i 3.divisjon.

- Er det en skuffet Melhus-gjeng?

- Ja, det er så klart skuffende. Men, på en annen side så er det kanskje like greit å ryke med stil når vi først blir slått ut av cupen enn å ryke på en annen måte. Vi hadde en klar målsetning om å nå første runde i år, men det klarte vi altså ikke, sier Havdal.

- Nå vet vi også litt hva som venter oss når serien starter. Nivået er et hakk opp sammenlignet med det vi er vant med fra tidligere. Nå har vi møtt både Tillerbyen i treningskamp og Orkla i cupen og forhåpentligvis så stiller vi bedre forberedt når serien starter, fortsetter treneren.

Generalprøve på søndag

Melhus møter nå Sverresborg i treningskamp hjemme i Gruva søndag før årets sesong starter med hjemmekamp mot Løten lørdag 14.april.

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang nå. Vi har fortsatt ikke avgitt ett eneste poeng og ser lyst på sesongen. Målet er å berge plassen i divisjonen og det mener vi er realistisk å klare selv om fire lag rykker ned fra en serie bestående av 14 lag, avslutter Melhus-treneren.

Melhus regner med å ha Strand, Olsen og Ler tilbake til seriestarten, mens Edvard Ølstøren må opereres og blir trolig borte en stund. Hvor lenge spisskollega Geir Holthe blir borte er foreløpig usikkert.

Melhus startet kampen slik: Adrian Husby - Roy Gunnar Pedersen, Eirik Ramlo, Martin Nilsen, Kim Roger Laugsand - Samin Meskinyar, Ole Gunnar Øien, Håkon Lund - Pål Riaunet, Geir Holthe, Martin Kusslid.

Basem Issa, Joachim Gundersen Strand og Ole Martin Furuseth kom alle inn i løpet av kampen.