Rosenborg er inne i en tøff treningsperiode før Eliteserien starter i midten av mars og som et ledd i oppkjøringen møter laget denne uken lag fra 2. og 3.divisjon i Trøndelag. Etter å ha slått det nyopprykkede 2.divisjonslaget Stjørdals-Blink 3-1 mandag, var det onsdag Melhus sin tur til å måle krefter med Kåre Ingebrigtsens mannskap.

Melhus holdt følge lenge

Det endte med 4-0 seier til norges suverene seriemester de siste årene, men Melhus holdt overraskende lenge følge og stillingen ved pause var 1-0. Alexander Søderlund punkterte kampen med sin 2-0 scoring kvarteret før slutt, før samme Søderlund og Pål Andre Helland fastsatte sluttresultatet til 4-0 med to scoringer helt på tampen av oppgjøret.

Da hadde slitne Melhus-bein begynt å merke kjøret etter å ha forsvart seg med bravur i nesten 90 minutter.

Fornøyd med prestasjonen

Melhus-trener Jan Ketil Berg var tilfreds med det han fikk se av sine spillere i Abrahallen onsdag:

- Jeg synes vi kommer veldig godt i fra det. At vi taper kampen visste vi omtrent på forhånd, men jeg synes gutta står på og gjør en god figur. Vi holder lenge brukbart følge med dem og kanskje spesielt den første timen av kampen presterer vi på et bra nivå. Nå skal man huske på at de setter innpå sine antatt beste spillere den siste halvtimen, mens vi bytter oss litt ned i kvalitet og at de blir noen mål på slutten var ikke helt uventet, oppsummerer Berg til Trønderbladet.

- Jeg er mer fornøyd med prestasjonen enn resultatet faktisk. Vi må huske på at vi kommer ikke til å møte spillere av dette kaliberet når sesongen vår starter i 3.divisjon til våren, legger han til.

- Er det noen du vil trekke fram litt ekstra i dag?

- Jeg synes Geir Holthe gjør manns jobb på topp og plager til tider RBK-forsvaret. I tillegg er stopperne våre gode (Ramlo og Ler red.anm.). svarer han.

Tøffe uker i vente

Melhus går nå inn i en tøff treningsperiode før laget skal ut i NM-kvalik hjemme mot Røros i Gruva om fem uker.

- Nå venter en tøffere periode med trening for vår del før vi etter planen skal møte Heimdal i treningskamp i begynnelsen av mars. Vi fikk en telefon i går (tirsdag) fra Ranheim om vi kunne tenke oss en treningskamp i begynnelsen av neste måned, men det er ikke noe vi har tatt stilling til enda. I så fall blir muligens Heimdal-kampen flyttet. Jeg synes troppen begynner å se bra ut og jeg er ganske sikker på at vi skal være godt forberedt når alvoret starter, forsikrer Berg.

Melhus sliter fortsatt med en del skader. Blant annet så måtte laget klare seg uten både førstekeeper Øyvind Onsøien og Adrian Husby i onsdagens kamp. Einar Bergquist (utlånt fra Rosenborg 2) og Markus Moe vikarierte derfor mellom stengene i hver sin omgang for Melhus og klarte seg begge fint mot Eliteseriemotstanderen.

Innhopp av Supermann

På forhånd var det mye fokus rundt Roar Strands møte med klubben han tjenestegjorde i mange, mange år og til slutt oppnådde legendestatus i. Med knapt ti minutter igjen av oppgjøret fikk også publikum i Abrahallen se sin favoritt komme inn på banen, til dagens desidert største jubel.

- Det er artig å spille fotball, sier Strand som i en alder av 48 år fortsatt holder koken på A-laget til Melhus.

- Planen er å bidra både på banen- og trenersiden i år og jeg satser på å få med meg minst to treninger i uka, fortsetter han.

Strand har møtt Rosenborg to ganger tidligere som spiller i karrieren. Da må vi helt tilbake til 1993 da han møtte Rosenborg to ganger som Molde-spiller i den ene sesongen han tilbrakte i Møre og Romsdal.

- Det stemmer. Jeg har møtt Rosenborg to ganger tidligere. Jeg møtte dem aldri som Nardo-spiller, så dette var tredje gang. Moro å få komme innpå og bidra litt, sa Strand til Trønderbladet mens han skrev autografer så blekket sprutet og tok selfier sammen med en rekke unge fotballsupportere.

Kampens mest populære aktør var i alle fall Melhus-spiller.

Kampfakta:

Rosenborg - Melhus   4-0 (1-0)

Abrahallen, onsdag.

Mål: 1-0 Erik Botheim (36), 2-0 Alexander Søderlund (74), 3-0 Søderlund (88), 4-0 Pål Andre Helland (90).

Melhus startet slik: Einar Bergquist - Roy Gunnar Pedersen, Eirik Ramlo, Håvard Ler, Kim Roger Laugsand - Ole Gunnar Øien, Martin Nilsen, Samim Meskinyar - Pål Riaunet, Geir Holthe, Martin Kusslid.