Cupeventyret lever i beste velgående for Melhus etter at laget slo Røros hele 8-1 inne i Abrahallen tirsdag kveld. Stillingen ved pause var 3-1. Martin Kusslid ga de svarte og hvite ledelsen før Rorøs utlignet før halvtimen var spilt.

Scoringer av Samim Meskinyar og Martin Nilsen sendte hjemmelaget i garderoben med to måls ledelse halvveis.

Etter hvilen var det stort sett spill mot et mål og Melhus var nærmere både 9-1 og 10-1 enn gjestene fra Røros var en redusering etter hvert.

- Godt å komme i gang

Melhus-trener Jan Ketil Berg var godt fornøyd med gjennomføringen av spesielt 2.omgang og innrømmer at han ville vært skuffet dersom laget hadde røket ut av cupen allerede i kveld.

- Ja, det er klart at vi hadde det. Vi har som mål å komme oss til første runde i cupen og da måtte vi vinne i kveld. Vi møtte Røros i serien i fjor og vant 7-0 hjemme og 2-0 borte, så vi hadde sånn noenlunde kontroll på hva som ventet oss, sier Berg til Trønderbladet.

- Nå har vi trent seks ganger i uka i snart tre måneder, så det er godt å komme i gang igjen å spille tellende kamper. Jeg føler vi er der vi skal være og har en bortimot skadefri tropp. Det er kamp om plassene og det er naturligvis gledelig for en trener å se at de som får sjansen leverer, understreker han.

- Hvordan opplever du kampen som helhet?

- Det lugger litt i første omgang, men etter pause stemmer ting bedre og vi får til mye av det vi øver på. Da ser vi også at klasseforskjellen på lagene blir tydelig. Totalt sett en litt dårlig omgang og en god omgang av oss og et kontrollert avansement til neste runde, oppsummerer Melhus-treneren kveldens storseier i kampen som ble flyttet innendørs i Abrahallen på Malvik grunnet vanskelige spilleforhold i Gruva.

Uvanlig tremålsscorer

Årets Melhus-kaptein Martin Nilsen leverte en solid kamp på midtbanen og kronet det hele med noe så sjeldent som et hattrick. 5-1 målet, da han plasserte et frispark i lengste hjørne for keeper, var av det vakre slaget.

- Jeg tror faktisk aldri før at jeg har scoret hattrick på seniornivå, så det var moro. Godt å komme i gang med sesongen og deilig å gå videre på denne måten, sier kapteinen selv til Trønderbladet i minuttene etter kampslutt.

Nilsen satte inn 3-1 målet like før pause og avgjorde definitivt oppgjøret med sin perlescoring til 5-1. Minutter senere headet lagkapteinen en corner i mål.

- Ikke akkurat hverdagskost for meg å score mål, men desto mer gledelig. Det er ikke gitt at det er jeg som tar frisparkene derfra, men da vi så hvordan muren sto plassert bestemte vi oss for at jeg skulle skyte. Det gikk jo fint det, gliser Nilsen.

- Vi er godt trente og har gledet oss lenge til endelig å komme i gang med sesongen nå. Jeg tror fort at vi kan overraske mange i år. Vi har fått inn gode spillere og har et bra lag. Det blir spennende, legger kapteinen til.

- Og hva med neste runde. Har du noen ønskemotstander?

- Tillerbyen kanskje?, spekulerer han vel vitende om at det spilles en rekke kamper også onsdag kveld - deriblant oppgjøret Tillerbyen-Sverresborg.

Roser Holthe

Melhus-spiss Geir Holthe laget 4-1 og 7-1 før innbytter Basem Issa fastsatte sluttresultatet til 8-1 med ca. ti minutter igjen å spille. Holthe gjorde comeback for Melhus i fjor, men slet tidvis med skader og gikk glipp av flere kamper i opprykkssesongen. Nå er Holthe bedre trent enn på lang tid og fullførte samtlige 90 minutter med stil.

- Geir har trent veldig godt i hele vinter og ser pigg ut. Måten han jobber og sliter gjennom 90 minutter er imponerende. Vi så det allerede mot Rosenborg tidligere i vinter da han skapte trøbbel for gode spillere. Han blir en viktig spiller for oss i år, skryter Melhus-treneren.

- Gruva er klar

Andre kvalifiseringsrunde spilles ondag 4.april og dersom Melhus får hjemmekamp da skal banen i Gruva være klar til bruk igjen:

- Ja, etter påske skal banen være klar. Får vi hjemmekamp så spiller vi Gruva, bekrefter Bergs trenerkollega Tore Havdal ovenfor Trønderbladet.

Melhus stilte slik (4-3-3): Adrian Husby - Roy Gunnar Pedersen, Eirik Ramlo, Håvard Ler (Kim Roger Laugsand), Mats Olav Olsen - Ole Gunnar Øien, Martin Nilsen, Samim Meskinyar - Pål Riaunet (Basem Issa), Geir Holthe, Martin Kusslid (Håkon Lund).

PS! Midtstopper Håvard Ler måtte forlate banen allerede etter et kvarters spill grunnet en strekk og ble erstattet av Kim Roger Laugsand.

Se bildeserie fra kampen øverst i artikkelen!