– Det sykeste jeg har sett, utbrøt programlederen etter at Ragnhild Bjørnbeth og Dovre-hoppa Tao Elda stormet forbi alt og alle og vant førstepremien på 60.000 kroner lørdag.

Hoppa er ikke bare i sitt livs form, hun er, som Bjørnbeth har uttalt flere ganger, helt rå. Det skal nesten ikke være mulig å vinne et storløp på en rask Bjerke-bane slik dette løpet utviklet seg. Men i tillegg til at hesten er litt utenom det vanlige, er Bjørnbeth en dyktig kusk som dår hestene til å yte sitt beste.

Lufta ut av ballongen

Det er bare en uke siden ekvipasjens forrige V75-seier, på Leangen. Da var ikke Brenne Blissi med. Nå var hun med, og den Jens Kristian Brenne-trente hoppa var favoritt hos mange.

Innledningen ble forsiktig fra springspor på 20 meter. Brenne Blissi sto enda 20 meter lenger bak. På første bortre langside galopperte Tao Elda, tilsynelatende umotivert, og havnet bakerst, dog uten å ha tapt altfor mange lengder.

Da gikk lufta ut av ballongen, i hvert fall hos dem som hadde spilt på hesten. Men hoppa tok nytt tak etter et nest siste sving var unnagjort, og ble med i angrep framover. Gjennom siste sving var Tao Elda i høy grad på skuddhold i stor fart.

På oppløpet kom kjempekreftene til sin rett. En stund sto og veide det litt mellom Brenne Blissi, Tao Elda og Valle Fryd, mens Kagge Lina kom fort ute i banen. Men ingen kunne stå imot oppløpet til Tao Elda.

Trodde løpet var kjørt

Hoppa var liksom ikke helt med på notene fra start, til tross for godt spor. Hva så da galoppen kom?

– Da trodde jeg løpet var kjørt. Vi gjorde det litt vanskelig for oss sjøl begge to. Hun skal ikke speede fra Brenne Blissi, men hun er helt rå, skrøt kusken.

Hvis treneren på Dovre klarer å konservere formen på Tao Elda, er det liten tvil om at hun har my å hente framover, i alle fall i hoppeløpene. Ragnhild Bjørnbeth er blitt fast kusk, og er trolig sikret oppsittene framover.