Hammerstjerna, den ni år gamle hoppa som tilhører velkjente Ivar Gafseth, hadde ikke vunnet løp siden tidlig på høsten i 2015. Men nå, mer enn to og et halvt år senere, var det igjen hoppas tur.

Kusk var, den gang som nå, Bjørn Garberg. Hammerstjerna sto på dobbelt tillegg, men det var kun sju hester i feltet, og dermed ikke så mange å runde.

Feiret med støveldans

Hammerstjerna travel lenge som fjerde-/femtehest. Ledet gjorde Vesle Jerva og André H. Stensen. Men denne galopperte i klar lederposisjon i den siste svingen, samtidig som Garbergs hest var på frammarsj. Dermed var det Hammerstjerna som så oppløpet først. Vesle Jerva tok igjen det meste av det den tapte på galoppen, men kom akkurat for sent til å vinne. Målfotoet viste at Gafseths hoppe hadde nesen foran.

- Ubeskrivelig, svarte Gafseth på spørsmål om hvordan det var å stå på seremoniplass igjen. – Da jeg så at merra ledet, fikk jeg hestskjelven.

Da hoppa vant løp i 2015, feiret den glade hesteeier med støveldansen fra «The Julekalender», som nærmet er blitt en TV-klassiker. Gafseth var ikke snauere enn at han tok noen trinn nå også, ved inngangen til påska.

Garberg visste ikke med en gang at han hadde vunnet, så knapp var seieren.

- Marginene var på vår side. Hun var flink, vi hadde trua og det slo til. Det var på tide med en seier, slo kusken fast.

Årsdebut med seier

Bjørn Garberg vant også med Torkil Steinshaug-trente Daddy’s Angel. Hoppa så lenge ikke ut som en vinner. Så galopperte den i tet idet den skulle ta fatt på oppløpet. Da så det lysere ut. På vei mot mål fant Garberg et ledig innerspor, og klarte dermed å ta seg forbi Magne Olsens Efes Trotter.

Trondheimshesten Eros Barsk er en traver Thomas Mjøen har vunnet med tidligere. Den hardeste opponenten var antatt å være vinnerhesten Crackajack, men denne ble gitt et snilt løp og trengte en gjennomkjøring etter fire måneders pause.

Løpsopphold siden desember hadde også Eros Barsk, men fireåringen var godt forberedt. Den tok teten fra et fint tredjespor på strek, og derfra ledet den helt inn til tross for trykk underveis fra bl.a. Little Red Corvette. Mot mål kom L.V. Mr. Bite It veldig fort, men Mjøens hest ble reddet av streken.

- Den var i piggeste laget underveis. Det er en kjempefin hest som går helt inn i boksen. Eros Barsk viste på slutten av fjoråret at den har utviklet seg mye, uttalte Mjøen om fireåringen som vi helt sikkert får se mer til.