I forrige uke skrev Christina Clausen fra Ler et innlegg i Trønderbladet om sin uheldige opplevelse med barnevogn og AtB. Hun konstaterte at det er praktisk umulig å reise trygt kollektivt om en bringer med seg barn og barnevogn på bussturen.

Clausen poengterte at det er få avganger. Ved siden av reagerte hun på at den siste bussen fra Ler til byen gikk 16.00. Christina Clausen bestemte seg for å ta bussen som gikk 10.30. Clausen og hennes to små barn ventet ved bussholdeplassen. Da bussen kom fikk hun en uventet beskjed.

– Vi fikk ikke komme på bussen, fordi den var full. I tillegg fikk vi beskjed om at det i hvert fall ikke var plass til barnevogn, forteller Clausen.

Bussjåføren beklaget

– Jeg ringte AtB og forklarte situasjonen, her ble jeg møtt med at siden jeg hadde med meg barnevogn, så hadde jeg ikke rett på å få rekvirert drosje eller annen form for hjelp. Siden jeg hadde med barnevogn, hadde jeg ikke rett på å få mer hjelp, sier tobarnsmoren.

- Måtte vise hensyn

Clausen forklarer videre at hun fikk beskjed om at hun måtte forstå at det er begrenset med plass på regionbussene. Videre ble hun opplyst om at hun burde ha utvist mer hensyn ettersom hun hadde meg seg barnevogn.

– Jeg fikk også beskjed om at det ikke ville bli satt opp en ny buss, forteller Clausen.

– Jeg og ungene satt og ventet på neste buss. Og rett før 12 kom det en maxitaxi som kjørte oss til Melhus, slik at vi fikk tatt bussen videre derfra, sier Clausen.

Reagerer på kundeservicen

– Det er leit å høre at passasjeren ikke opplevde å bli møtt på en god måte da hun kontaktet oss, sier Opsal.

BEKLAGER HENDELSEN: Grethe Opsal i AtB uttrykker at det har oppstått en misforståelse, og at kundesenteret har gitt feil informasjon til kunden.

AtB beklager hendelsen

– Vi beklager at kunden fikk et svar som antydet at hun måtte ta høyde for å ikke komme seg med bussen. Det tilhører sjeldenhetene at regionbussene må kjøre fra passasjerer som følge av at det ikke er plass til barnevogn om bord, forteller Opsal.

Mager plass

– Her har det dessverre oppstått en misforståelse, og kundesenteret har gitt feil informasjon til kunden. Rute 340 Trondheim – Støren–Røros var full da den passerte Ler. Det var dermed ikke plass for denne passasjeren og de to barna, uavhengig av om de reiste med barnevogn, sier Opsal.

Hadde rett på krav

– Når bussen er full, gjelder AtBs reisegaranti, uavhengig av om du reiser med barnevogn eller ikke. Dersom områdene for plassering av barnevogn er fulle, men bussen for øvrig har ledig plass, gjelder dessverre ikke reisegarantien, sier Opsal.

– Ikke godt nok

– Jeg er ikke akkurat fornøyd med svaret. Det er rart de har reisegaranti, men for at den skal gjelde så må du være uten barnevogn. Vi alle kan gjøre feil, men jeg synes ikke at dette er bra nok fra et så stort selskap, avslutter Clausen.