– Jeg kjører bil selv, men i dag var det så glatt. Jeg skal kjøpe klær til meg selv og mannen min, som bor på helsesenteret, forteller Olaug Enodd der hun i sitter i framsetet sammen med sjåfør Paula Forodden.

FORTVILER OVER MANGELEN PÅ BUSSER: Denne gjengen møtte Trønderbladet på kafeen på lokalbutikken i Budal. De skulle ønske det fantes et busstilbud, slik at de kan komme seg til Støren for å klippe håret, handle klær eller besøke noen på for eksempel sykehjemmet. De er ikke så kravstore: En dag i uka med buss er nok! Fra venstre rundt bordet: Bodil Enlid, Johan Endalsvoll, Gerd Stavsøien, Bjørn Tovmo, Synnøve Buberg, Anne Marie Loddgard, Olaug Enodd, Gunnlaug Kjellås og Paula Forodden.

Kun skoleruter

I Budal, Hauka og over Busetgrenda mot Kotsøy, er det kun skoleruter med buss som går. Fra Budal vil det si at de må gå på bussen i sjutida, og ta den tilbake fra Støren tidligst klokka 14. Ingenting er åpent på Støren så tidlig på morgenen, og mange kan bli værende der i mange timer uten å ha noe å gjøre. Eller de har avtaler for sent på dagen, slik at de ikke kommer seg hjem igjen med bussen.

Trønderbladet tok turen til Budal, hvor vi traff en gjeng rundt bordet i kafeen på lokalbutikken.

– Hvis folk skal bo ute i distriktene, må det gå busser, sier Anne Marie Loddgard.

Én dag er nok

De er heller ikke kravstore:

– Men om det kunne ha gått buss til og fra Støren én dag per uke, i sånn passelig tid? foreslår Forodden.

De foreslår også en type bestillingsskyss, hvor de kan ringe inn behov, og de kan fylle opp en minibuss ved behov.

Paula Forodden er aktiv i flere jobber og verv, og har i tillegg en mor som bor på Svartøymoen. Dermed er hun titt og ofte til Støren, og det har blitt til at hun veldig ofte tar på passasjerer. I tillegg er hun følgesvenn hos Frivilligsentralen, som gjør at hun ofte tar slike oppdrag. Men hun skulle gjerne heller sett at sambygdingene heller fikk et realt busstilbud.

– En skulle tro at vi skulle få gehør for bussavgang én dag i uka, når de piper på Søberg om at de bare har fire avganger per dag, sier hun.

Skuffet over Moen

Budalingene legger ikke fingrene imellom: De er ikke imponert over Sp-ordfører Sivert Moen i denne saken.

– Han sa han skulle jobbe for distriktene. Jeg er skuffet, sier Anne Marie Loddgard.

Paula Forodden gir et eksempel som høster latter rundt bordet:

– Bor du i Busetgrenda, og du må hente en pakke på Posten i Singsås eller på Forsetmoen, må du ligge over på hotell på Støren, fordi du ikke kommer deg hjem igjen samme dag!