Melhus

Torsdag morgen står Melhus registrert med 66 nye positive PCR-tester, og i tillegg kommer innmeldte hurtigtester. Utpå dagen fikk Melhus registrert sju nye positive PCR-tester.

Utpå torsdagen melder Melhus kommune at kommunen har registrert totalt 145 nye smittetilfeller for onsdag. Dette inkluderer innmeldte hurtigtester.

Melhus har registrert godt over 100 nye smittetilfeller hver dag i det siste. I forrige uke var det totalt 791 nye smittetilfeller for covid-19. Totalt har Melhus kommune registrert omtrent 4300 smittetilfeller i koronatiden, og da er tallet for innmeldte positive hurtigtester tatt med.

Rådmann Katrine Lereggen tror det kan være store mørketall fordi folk kan være smittet uten å ha nevneverdige symptomer.

Melhus kommune trapper ned på vaksineringa i vaksinesenteret i Energiparken fra 1. mars, og fra da av blir det vaksinering bare på torsdager. Årsaken er at mange har tatt koronavaksine. På torsdager vil det ifølge kommunen, være drop in på dagtid. Det er også mulig å ta koronavaksine på apoteket.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal fikk registrert tre nye positive PCR-tester i løpet av onsdag, og 37 nye på torsdag formiddag. 37 nye positive PCR-tester innebærer rekordartet smitte i kommunen.

Kommunen står på totalt 749 registrerte smittetilfeller for covid-19 i løpet av koronatiden. I tillegg kommer innmeldte positive hurtigtester. Kommuneoverlege Bjørn Lyngen opplyste tidligere i uka at det er ganske mange smittetilfeller for tiden, og at det ble registrert 307 nye smittetilfeller i forrige uke. Da er innmeldte positive hurtigtester også tatt med.

Siste vaksinedag i Størenhallen er 8. mars. Kommunen viser til at det er mulig å ta koronavaksine hos apoteket på Støren.