Melhus

Onsdag morgen står Melhus registrert med 46 nye positive PCR-tester, og onsdag formiddag med 26 nye ifølge Folkehelseinstituttet. I tillegg kommer innmeldte positive hurtigtester via Melhus kommunes nettside, og Melhus kommune melder om totalt 131 nye smittetilfeller på tirsdag. Totalt har Melhus hatt 4282 smittetilfeller for covid-19 i koronatiden. 57 tok mandag PCR-test i Melhus ifølge Melhus kommunes oversikt.

Et større smitteutbrudd på Buen helse- og omsorgssenter har ført til at sykehjemmet er stengt for besøk bortsett fra til personer i livets siste fase eller til alvorlig syke pasienter.

Midtre Gauldal har fått registrert 19 nye positive PCR-tester på tirsdag og to nye på onsdag formiddag. I tillegg kommer positive hurtigtester som folk melder fra om på kommunens nettside. Kommuneoverlege Bjørn Lyngen opplyste tirsdag at kommunen fikk melding om 307 nye smittetilfeller i løpet av forrige uke, og at det for tiden er ganske mye smitte.

Flere bussavganger er blitt innstilt i Trondheim som følge av sykefravær, og det gjelder for eksempel metrolinjen 1 fra Tillerterminalen.