I løpet av torsdagen registrerte Melhus kommune 27 nye smittetilfeller. Totalt er det registrert 569 smittetilfeller i løpet av koronatiden.

Mange av smittetilfellene har kommet i desember, og hittil i denne uka har det vært flere smittetilfeller enn i hele forrige uke. I forrige uke var det 35 smittetilfeller ifølge enhetsleder Monica Brækken. Enhetslederen opplyste torsdag at den nye virusvarianten omikron ikke er påvist i Melhus. Ifølge Folkehelseinstituttet er det påvist 22 tilfeller i Trøndelag av denne virusvarianten.

Fredag ble det registrert 11 nye smittetilfeller for covid-19, og Melhus kommune opplyser at kommunen på torsdag ettermiddag fikk melding fra St. Olavs hospital om at det er påvist tre omikron-tilfeller i Melhus.

Teststasjonen er nå åpen alle dager unntatt lørdager og søndager. Torsdag ble det tatt 115 PCR-tester ved den kommunale teststasjonen, og antallet er det høyeste på en dag hittil i desember. Totalt er det ifølge Melhus kommune, tatt 21.265 koronatester ved den kommunale teststasjonen siden våren 2020.