Onsdag ble det registrert 21 nye smittetilfeller i Melhus, og det ble dermed nok en dag med høyt smittetall. Tidligere i uka ble det registrert et rekordhøyt smittetall for én dag da det ble meldt om 25 nye smittetilfeller.

– Hittil denne uka har vi 52 smittede registrert med PCR-prøve. Det er 21 registrerte i dag. Vi sporer nå og forventer ny melding fra mikrobiologen på St. Olav klokka 12. Ut fra den smitte vi har hatt i det siste, forventer vi økning i smittetilfeller nå. Vi vil sterkt oppfordre de som ikke er vaksinerte, til å ta kontakt for vaksine. Jeg viser til Melhus kommunes hjemmesider, opplyser enhetsleder Monica Brækken.

Ifølge Brækken var det flere barn blant de smittede.

– Vi har ikke fått melding om at det er omikron i Melhus, forteller Brækken.

Sju nye smittetilfeller ble registrert torsdag før klokka 15 slik at det totalt er registrert 562 smittetilfeller for covid-19.

I forrige uke registrerte Melhus kommune 35 nye smittetilfeller. I tillegg kommer smittede innbyggere bosatt andre steder i landet.

Melhus står nå registrert med 555 smittetilfeller i koronatiden. I går opplyste rådmann Katrine Lereggen at det ikke er planer om å innføre ekstraordinære tiltak utover de nasjonale tiltakene. Hennes klare anbefaling var:

– Håper at alle tar tak

Vaksinering

Torsdag har Melhus kommune drop in-vaksinering, og det er mulig å få første vaksinedose eller andre om en ikke har fått det. For dem som er over 45 år og har minst 4 1/2 måned siden forrige vaksinedose, kan en få tredjedosen om en vil det.