Melhus kommune melder at tre omikron-tilfeller er blitt påvist for smittetilfeller i Melhus. Kommunen har fått beskjed om dette fra laboratoriet på St. Olavs hospital.

– Våre smittesporere har dialog med de smittede personene. Karantenebestemmelsene er nå de samme for alle, uavhengig av hvilken virusvariant som blir påvist. Omikron ser ut til å smitte lettere enn andre virustyper og vi oppfordrer til ekstra forsiktighet, melder kommunen.

Fredag ble det registrert totalt 11 smittetilfeller for covid-19 i Melhus, og torsdag ble det smitterekord med 27 nye tilfeller.

Hjemmeskole

Melhus kommune har nå sendt alle elever på 5.-10. trinn på hjemmeskole i neste uke på grunn av smittesituasjonen. Juleferien starter onsdag i neste uke.

– Årsaken til dette er ikke smittesituasjonen ved den enkelte skole, som på Flå skole, men høyt elevfravær og utfordringer med å organisere et godt tilbud til elevene etter gjeldende smittevernregler, jfr. gult nivå i trafikklysmodellen. Med hjemmeskole for de eldste barna frigjør man ressurser og rom til å kunne drifte på gult nivå for de yngste barna, opplyser Melhus kommune på sin nettside.

1.-4. trinn og barnehagene er åpne, og har gult nivå ifølge kommunen.

Flå skole har hjemmeskole for de fleste elevene etter at minst hvert tiende barn er blitt koronasmittet.

I de siste dagene er det blitt påvist mange smittetilfeller for covid-19 i Melhus, og kommunen ber folk om å ta hensyn til de nasjonale retningslinjene om bruk av munnbind i drosje, i kollektivtrafikken og der det ikke er mulig å holde én meters avstand. Videre ber kommunen om at folk holder seg hjemme om de er syke.