- Betydelige kostnader

Rognes er betenkt over hvor realistisk det er at Midtre Gauldal skal klare å lokke til seg næringslivet som trengs for å dekke kostnadene for å bygge opp næringsområdet. For store utgifter uten at kommunen er sikre på at området vil bli fylt opp av leietakere, vil få store konsekvenser for det tilbudet kommunen er pliktig til å gi.

– Det har flydd noen tall på hva dette vil koste, og det er så betydelige kostnader at vi vil komme borti drifta vår, sier Rognes.

Rognes understreker at han og Bygdelista er veldig opptatt av at kommunen må være offensive og skape nye næringsområder og lokke til seg nye næringsaktører, særlig ettersom Norsk Kylling forsvinner ut av kommunen.

Tviler på potensialet

I mars var Rognes på samling med formannskapene i Trondheimsregionen, og signalene derfra beroliget ikke varaordføreren. Den prioriterte næringsaksen for regionen går fra Stjørdal til Orkanger, og orienteringen gjorde at Rognes tviler på at Støren vil være så attraktiv som det blir forespeilet.

– Jeg sitter igjen med et litt annet bilde enn det vi har hørt angående potensialet for Støren Sør. Arealet passer ikke for alle typer næring. Kanskje må vi se oss om etter andre areal på Støren.

Han peker for eksempel på Nerøyen, som tidlig i prosessen ble lansert for Norsk Kylling som et alternativ.

Overrasket ordfører

Ordfører Sivert Moen sa etter Rognes’ innlegg at dette ikke hører til under behandlingen av ekspropriasjon. I stedet vil det komme en sak fra rådmannen om fremdrift og hvilken selskapsform dette arbeidet skal ha fremover. Skal det gjøres i kommunal regi, eller som et AS eller KS?

Moen er ikke særlig glad for at varaordføreren først lufter dette i et kommunestyremøte, og ikke har kommet inn på kontoret hans for å diskutere dette tidligere.

– At han nå plutselig skal være bekymret, når han har vært positiv tidligere. Jeg fanger ikke opp denne bekymringsmeldingen godt nok, når han ikke kan banke på døra mi. Jeg er åpen for debatt om dette, men det hadde ikke noe med denne saken å gjøre. Men jeg ønsker ikke å legge lokk på debatt. Men bakgrunnen for deres skepsis er ukjent for meg, og jeg synes det blir en veldig defensiv holdning.

Moen viser til at de også skal utvikle boligtomter i dette området, som også skal være med og dekke opp utgiftene.