Fredag morgen står Melhus registrert med 29 nye smittetilfeller for covid-19 i løpet av torsdag, og fredag ble det registrert 36 nye smittetilfeller.

87 i Melhus

– For torsdag har vi fått meldt 87 positive PCR-tester og innmeldte positive selvtester. Det er nok fortsatt noe problem med selvregistrering, men da kan en sende e-post, opplyser enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

På kommunens nettside står hvilken e-postadresse en kan benytte ved registrering av positive selvtester.

Totalt har Melhus fått registrert 1166 smittetilfeller i koronatiden. Folkehelseinstituttet fører statistikk. Melhus kommune oppgir et enda høyere tall, og har registrert 1264 nye smittetilfeller pr. fredag morgen. Tallet til kommunen er høyere fordi smittede personer som bor i kommunen og ikke er folkeregistrert der, også er tatt med. Dette gjelder for eksempel kommunens to folkehøgskoler. I tillegg er innmeldte positive selvtester tatt med ifølge kommunen.

66 tok PCR-test ved den kommunale teststasjonen på torsdag, og antall PCR-tester har sunket. Samtidig er det høye smittetall.

I Melhus er det smitte i alle aldersgrupper, og i forrige uke var det smittetilfeller også blant folk over 70 år.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal har fått registrert 13 nye smittetilfeller for torsdag, og står nå på totalt 438 smittetilfeller i koronatiden. Fredag formiddag ble det meldt om et nytt smittetilfelle.

– Det er omtrent 70 smittede så langt denne uka. Jeg har inntrykk av at folk melder fra om positive selvtester, opplyser kommuneoverlege Bjørn Lyngen i Midtre Gauldal kommune.

Når det gjelder aldersfordeling på de smittede, opplyser Lyngen at smitten er spredt i mange aldersgrupper.

– Dog lite blant de eldste, skriver Lyngen i tekstmeldinga.

Til sammen har de to kommunene fått registrert 100 nye smittetilfeller. Dette er registrert PCR-tester, og i tillegg kommer positive selvtester som er meldt inn.

Tallet har endret seg gjennom dagen fordi det har kommet mer oppdaterte tall til Melhus kommune, og det har ført til at også Trønderbladets artikkel er blitt oppdatert med nye tall i løpet av formiddagen. Som tidligere omtalt har myndighetene anbefalt at de som har tre vaksinedoser eller to vaksinedoser og har gjennomgått covid-19, ikke tar PCR-test fordi det er stor pågang på teststasjonene.