Melhus har fått registrert 20 nye smittetilfeller i løpet av mandag, og har fått et stort hopp i antall smittetilfeller på tirsdag. Utpå tirsdagen har Melhus fått registrert 46 nye smittetilfeller. Midtre Gauldal har fått registrert 13 nye tilfeller av covid-19.

Totalt har Melhus 1031 smittetilfeller i koronatiden ifølge Folkehelseinstituttet, og Midtre Gauldal har 409 registrerte tilfeller i koronatiden. Melhus kommune har registrert et langt høyere tall enn Folkehelseinstituttet, og hadde mandag 1008 registrerte tilfeller. Dette skyldes at kommunen også teller med personer som bor i kommunen, men som ikke er folkeregistrert der. Dette gjelder for eksempel elever på folkehøgskoler. Melhus har to folkehøgskoler - Trøndertun og Rødde.

Midtre Gauldal kommune registrerte 47 nye smittede i forrige uke, og 45 i uka før der igjen.

– I uke 3 ble det delt ut cirka 660 selvtester, og det ble tatt 82 PCR-tester, opplyser kommunen på sin nettside.

Nye testregler

Mandag kom de nye testreglene, og det er ikke lenger nødvendig å ta PCR-test for dem som har tatt to eller tre vaksinedoser om en får positiv hurtigtest. Om en har tatt to vaksinedoser og trenger koronasertifikat, må en ta PCR-test ifølge testreglene. Kommunene ber folk melde fra om positive hurtigtester både med tanke på egen helse og for den nasjonale oversikten over smitten av covid-19.

Melhus kommune har utvidet utleveringstiden for hurtigtester slik at en kan få hurtigtest på hverdager samt på lørdager og søndager i perioden klokka 11–13. Kommunikasjonsrådgiver Lars Erik Sira understreker at hurtigtester skal hentes på den kommunale teststasjonen og ikke i rådhuset.

Det var mandag lang kø av folk som kom for å hente selvtest og for å bli testet, og det var også tirsdag kø utenfor den kommunale teststasjonen som er i Lenavegen i Melhus sentrum.

Midtre Gauldal

I Midtre Gauldal er det utlevering av selvtester i rådhuset.

– Kommunen leverer i dag ut selvtester via Helse- og velferdskontoret, innenfor åpningstiden klokka 09.00-15.00. I tilfeller der det er behov for massetesting, gjøres egne avtaler. Med økt smitte og selvtesting, vil kommunen få flere tester levert og vi vil måtte utlevere tester i et mye større volum enn i dag. Vi har klart et opplegg for dette, og vi vil kommunisere til dere innbyggerne når det skjer og hva som vil gjelde. Inntil videre er det knapphet på tester, og kommunen praktiserer løpende tildeling i samsvar med de kriterier som Helsedirektoratet har satt, opplyser kommunen.