Søndag står Melhus registrert med 61 nye smittetilfeller for covid-19, og dette er tall fra det nasjonale smittevernregisteret MSIS. Tallet gjelder positive PCR-tester. I tillegg kommer innmeldte positive selvtester til kommunen.

82 i Melhus

– Lørdag ble det registrert 51 positive PCR-tester, og vi fikk meldt inn 31 positive selvtester, opplyser enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

I Melhus ble det dermed registrert 82 nye smittetilfeller, og det er høyere enn det nasjonalt registrerte tallet.

Ettersom det har vært mangel på tester, har myndighetene kommet med nye testregler og disse vil gi seg utslag i smittetallene.

– Personer som har mottatt en tredje vaksinedose (oppfriskningsdose/"boosterdose"), eller som har mottatt to doser koronavaksine og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene, bør fra i dag ikke lenger tilbys bekreftende PCR-test etter positiv selvtest. Dette gjelder per nå over 2,5 millioner  personer i Norge. Endringen innebærer at prøver som er positive på selvtest, og som registreres hos kommunen, ikke vil registreres i det nasjonale smittevernregisteret MSIS, opplyser Folkehelseinstituttet på sin nettside.

Dette innebærer at smittetallet som oppgis i det nasjonale smittevernregisteret, vil være lavere enn det reelle smittetallet siden positive selvtester ikke er med. Melhus kommune er blant de kommunene som har system for innmelding av positive selvtester, og kommunen har fått innmeldt en del allerede. Totalt står Melhus registrert med 1230 smittetilfeller i koronatiden.

I Melhus hadde kommunen utdeling av selvtester ved den kommunale teststasjonen søndag mellom klokka 11 og 13.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal fikk registrert 13 nye smittetilfeller på lørdag, og står nå på totalt 451 smittetilfeller i koronatiden ifølge statistikk fra Folkehelseinstituttet. Fredag opplyste kommuneoverlege Bjørn Lyngen at det hadde vært rundt 70 smittetilfeller tidligere i uka. Midtre Gauldal kommune har registrering av positive selvtester, og her kan du se hvor slike tester skal registreres.

Ifølge det nasjonale registeret, fikk Melhus og Midtre Gauldal til sammen 74 nye smittetilfeller i løpet av lørdag, og i tillegg kommer altså positive selvtester.