– Det er en veldig ensformig jobb, men viktig. Det er vi som holder folk med hurtigtester, sier fagarbeider John Iver Schjegstad.

Stor pågang

I helga har det vært stor pågang av folk som bad om hurtigtester fra den kommunale teststasjonen i Lenavegen i Melhus sentrum, og Schjegstad er ikke overrasket siden Melhus har høye smittetall for covid-19 for tiden. Siden mange oppfordres til å ta selvtest framfor å bestille time til PCR-testing på teststasjonen og det er høye smittetall, satte Melhus kommune av to timer på lørdag og to timer på søndag til utlevering av selvtester.

– Lørdag leverte jeg ut 1014 selvtester, og 600–700 på søndag. Det er noen som får nei fordi de ikke har symptomer eller er nærkontakt, sier Schjegstad.

Schjegstad står i inngangsdøra til den kommunale teststasjonen, og det er en jevn strøm av folk som kommer for å be om selvtester. Folk forklarer raskt hvorfor de trenger selvtester enten det er til dem selv eller familiemedlemmer. Selvtestene er pakket i en pose der det er lagt inn forklaring på hva en skal gjøre om en får positiv test.

Tidligere har enhetsleder Monica Brækken fortalt at Melhus har manglet selvtester, og at myndighetene hadde lovt å sende to selvtester pr. innbygger til blant annet Melhus. Melhus skulle da ha fått 34.000 selvtester, men så mange har ikke kommet.

Stor pakkejobb

– Fredag kom det 17.000 selvtester til Melhus, og vi i Idrettsveien bofellesskap pakker for harde livet. Lørdag pakket vi 1400 poser, forteller Schjegstad og tar imot et nytt lass med selvtester fra vernepleier Magne Simonsen.

Ansatte og beboere i Idrettsveien bofellesskap har stått på for å få pakket de mange tusen selvtestene som er utlevert og som skal leveres. Trønderbladet har tidligere skrevet om beboer Marek som fortalte om at det ligger mange timers arbeid bak posene med selvtester.

– Vi har sluppet unna å få covid-19, forteller fagarbeider Schjegstad og vernepleier Simonsen mens de forberedte avslutning av søndagens utlevering av selvtester.