– Totalt ble det registrert 43 smittetilfeller pr. klokka 15 på fredag. Av disse var 17 positive PCR-tester, opplyser enhetsleder Monica Brækken i Melhus.

Lørdag ble det registrert 42 nye smittetilfeller, og i tillegg kommer positive selvtester.

Denne uka har det vært mange smittetilfeller i Melhus, og det reelle smittetallet kan være enda høyere enn det som oppgis av Folkehelseinstituttet fordi færre tar PCR-test. Det er PCR-tester som inngår i den offisielle statistikken. Melhus har registering av positive selvtester, og tar med dem i smittetallet kommunen oppgir.

– 89 personer ble testet med PCR, og det ble utdelt 1060 selvtester. Vi må fortsatt være noe restriktiv på utdeling av tester så vi sikrer at det blir til alle. Flere som starter testing ut av karantene blir jo smittet, og da har de ikke behov for testene. Det er mulig å få selvtester i dag lørdag og i morgen søndag mellom klokka 11 og 13, men det er ikke åpent for PCR-testing, forteller Brækken.

Totalt står Melhus registrert med 1211 tilfeller av covid-19 i løpet av koronatiden ifølge statistikken til Folkehelseinstituttet. Melhus kommune har oppgitt et høyere tall, og har et tall på 1264 pr. torsdag. Da er også personer bosatt i Melhus og som er folkeregistrert i andre kommuner, tatt med.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal har også smitteøkning, men har offisielt fått ett smittetilfelle på fredag. Lørdag formiddag ble det registrert 11 nye. Kommuneoverlege Bjørn Lyngen opplyste fredag at det var omtrent 70 smittetilfeller så langt i Midtre Gauldal. Kommunen står oppført med 449 smittetilfeller i koronatiden.

Med de 42 nye tilfellene i Melhus ifølge statistikken til Folkehelseinstituttet og de 11 nye i Midtre Gauldal, er det blitt til sammen 53 nye smittetilfeller i løpet av lørdag formiddag i de to kommunene.