– Vi er veldig fornøyd med at så mange kom. Et oppmøte på 120 gjør at det oppleves meningsfylt å drive næringsforening, sier Hans Petter Øien Kvam og Aina Midthjell Reppe som er daglig leder for hver sin lokalavdeling av Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Stor interesse

Gauldalens byggebørs skulle opprinnelig arrangeres på Trøndertun på forsommeren. Etter tilbakemeldinger om at det var så mye å gjøre for byggebransjen, ble næringskonferansen utsatt til august og flyttet til Melhus Onstage. Da det strømmet på med påmeldinger, ble byggebørsen flyttet til kinosalen i Melhus rådhus.

22 innledere orienterte onsdag om byggeplaner for milliarder innen offentlig og privat sektor i Melhus og Midtre Gauldal. De kommende årene blir det blant annet ny E6, ny skole, nye barnehager, nye boligfelt, nye leilighetsprosjekter og nye næringsområder.

– Det er fint å kunne vise fram den store optimismen som råder, sier næringsforeningsleder Midthjell Reppe og næringsforeningsleder Øien Kvam legger til at det er mer enn nok av oppdrag til alle.

Ifølge konsulentfirmaet PwC er bygg-, anlegg og eiendomsbransjen den desidert største næringa når det gjelder verdiskapning og sysselsetting. Gauldalen har da også mye i vente når det gjelder prosjekter. Nye Veier er i full sving med å forberede E6-strekninga Melhus sentrum-Kvål med byggestart neste høst, og fredag blir det klart hvor mange firmaer som vil prøve seg på den nye modellen der det skal være et tett samarbeid mellom firma og Nye Veier.

Er på hugget

Både ordfører Sivert Moen og ordfører Gunnar Krogstad var på offensiven når det gjaldt å framheve at deres kommune er på hugget.

Ny Gimse skole med to spilleflater og muligens parkeringshus samt to nye barnehager skal bygges i Melhus.

Ordførerne Sivert Moen og Gunnar Krogstad hadde mye å fortelle om når det gjelder kommunale byggeplaner.

– Det bygges i Midtre Gauldal, slo Moen fast.

Moen pekte på at området Støren sør går sin gang, og han poengterte at det er behov for å gjøre kommunen enda mer attraktiv. Om kommunen fortsetter å ha nedgang i folketallet, kan konsekvensen ifølge Moen bli tap av 20 millioner kroner i statlige overføringer. Det kan svi for en kommune som ifølge Moen, opplevde at Melhus ikke ville ha dem.

Byggestoppen

I Melhus er det bygd mange leiligheter de siste årene, og enda flere kommer nå som Melhustunet skal realiseres samtidig som at Melhusbanken, TOBB og eieren av Melhustorget har storstilte planer. Det er også planer om boligfelt på Kvål og politikerne har også sagt ja til boligfelt på Brekkåsen. Eiendomsmegler Magnus Rostad i Eiendomsmegler 1 SMN sa i sitt foredrag at leilighetsmarkedet i Melhus ser ut til å være ganske mettet.

– Byggestoppen i Melhus sentrum har vært en sunn brems, sa Rostad. Den omtalte byggestoppen oppheves neste vår, og kommunestyret skal behandle planen for Melhus sentrum på nyåret, opplyste planlegger Kjersti Dalen Stæhli.