Gimse får igjen dagligvarebutikk ettersom I. K. Lykke nå skal satse på tettstedet.

Butikken

– Vi skal bygge ny dagligvarebutikk. Tomta er såpass fin og egnet at den kan brukes til noe mer enn butikk, og vi skal derfor bygge boliger over butikken og parkeringskjeller under, sier Tor Arne Moe, daglig leder i I. K. Lykke eiendom.

Planen er å etablere en Bunnpris-butikk, og Moe opplyser at den blir relativt stor med et vareutvalg som skal være konkurransedyktig med butikker i Melhus sentrum.

Venter lønnsomhet

– Vi er enig i at det er hard konkurranse innen dagligvarebransjen i nedre Melhus, men vi har tro på at det er grunnlag for en lønnsom og attraktiv butikk på Gimse. Butikken vil være egnet for dem som bor på Gimse og Brekkåsen, og det blir ikke lange avstikkeren dit fra Hølondvegen for dem som er på vei til og fra Hølonda, sier Moe.

Melhuspolitikerne har sagt ja til at det kan lages en områdeplan for Brekkåsen for å åpne for mer boligbygging, og det har tidligere foreligget storstilte boligplaner. Området har i dag flere boligfelt, skole, idrettsanlegg og relativt god bussforbindelse.

Leiligheter

Hvor mange leiligheter I. K. Lykke Eiendom vil bygge på Gimse eller hvor høyt bygget blir, er foreløpig ikke avklart ifølge Moe. Imidlertid forsikrer Moe at det blir tatt hensyn til sol- og skyggeproblematikk. Selskapet har nå startet prosessen mot et ferdig bygg, og Moe sier at tidspunktet for byggestart avhenger av når høringsrunder og politisk behandling er gjennomført.

– Eksisterende bygning skal rives, og alt blir nytt. Dessuten vil innkjørselen bli endret, sier Moe.

I. K. Lykke har også Bunnpris-butikk i Melhus sentrum, og Moe sier at det ikke foreligger planer om å legge ned denne. Hvorvidt det blir søndagsåpent på Gimse, er ifølge Moe ikke avklart ennå.

Capro flytter

Trondos drev i sin tid dagligvarebutikk på Gimse. I 1996 kjøpte Capro Eiendom tomta og bygget, og i 2011 ble bygget pusset opp og utvidet. Capro søkte om å få utvide bygget for å få mer hensiktsmessige lokaler for produksjon av transportkasser. Tomta ble omregulert til næring- og boligformål. I tillegg til areal til eget formål, skulle Capro bygge leiligheter. Disse planene er lagt vekk, forteller daglig leder Peder Rosmo.

I stedet har Capro Eiendom som eies av Roar Øien og Jon Olav Rosøy, solgt eiendommen til I. K. Lykke.

MEDEIER: Jon Olav Rosøy fikk ideen til transportkassene, og han er både ansatt og medeier i Capro. I bakgrunnen daglig leder Peder Rosmo som tegner kassene og holder styr på produksjonen. Bildet ble tatt for en tid tilbake.

– Vi flytter til Støren der vi får samlet Capro og Norfoam, og vi får større og bedre lokaler dit vi kommer enn vi har nå, sier Rosmo.

Disse to bedriftene flytter inn i et næringsbygg som i disse dager renoveres av Bris Multiservice fra Lundamo. Næringsbygget hadde før det ble solgt, blitt benyttet som opprettingsverksted.

Før jul

I løpet av høsten håper Capro å være på plass på Støren. Mens renoveringa skjer i det innkjøpte bygget på Støren, leier Capro bygget på Gimse av I. K. Lykke Eiendom.

– Produksjonen kan ikke stoppes slik at vi må ha alt klart når overflyttinga skal skje, forklarer Rosmo. Vi er nok på Støren før jul, opplyser Rosmo.

Capro hadde i fjor ei omsetning i underkant av 10 millioner kroner, og Rosmo opplyser at det er forventet at omsetninga vil bli høyere i år. Bedriften har spesialisert seg på produksjon av spesialtilpassede kasser og emballasje.

– Pr. i dag har vi seks ansatte. En skal slutte mens vi skal ansette to nye slik at vi totalt sett blir sju ansatte, forteller Rosmo.