Tapet mandag kveld gjør at Melhus nå ligger fire poeng bak tabelltoppen i 4. divisjon når én kamp gjenstår før fotballferien.

Edvard Ølstøren og Sanjar Meskinyar (begge på ferie), Eirik Ramlo og lagkaptein Martin Nilsen (skade), Roy Gunnar Pedersen (jobb), Andreas Langørgen Solberg, Roar Strand og Adrian Husby. Melhus-trener Jan Ketil Berg måtte klare seg uten en rekke spillere i mandagens toppkamp på Ranheim, men vil likevel ikke bruke det som unnskyldning når han prøver å forklare lagets første nederlag siden mai 2016.

- Før eller siden måtte vi tape en fotballkamp vi også. Det er ingen katastrofe. Jeg vil ikke bruke alle fraværene som noen bortforklaring på at vi taper her i dag. Vi gjør en god 1. omgang, skaper sju store sjanser uten å få ballen i mål. Vi faller ned et hakk etter hvilen og da står vi igjen uten poeng etter denne kampen, konkluderer en ikke altfor skuffet Berg etter kampslutt.

Trykket uteble

Ranheim, som selv sliter med skader og fravær i sin A-tropp, kom til mandagens kamp uten et eneste innslag fra A-troppen minus keeper Alexander Hovdevik som holdt vertene inne i kampen med flere gode redninger i 1. omgang tok ledelsen ved Stian Bakken Haugen etter en drøy halvtime. Det ble også kampens eneste scoring.

- Vi sliter med å skape noe særlig trykk på dem etter hvilen og det skuffer meg litt, men samtidig vil jeg ikke svartmale dette for mye. Jeg synes flere spillere står fram i uvante roller i dag og med litt tur og dyktighet før pause kunne vi fått både to og tre scoringer, poengterer Berg.

- Må rydde plass i kalenderen

Bergs mannskap møter Alvdal hjemme i Gruva førstkommende lørdag i det som er siste serierunde før laget tar knappe to måneders ferie uten kamper. Med bortimot halve troppen på fraværslista, tror treneren laget står ovenfor en tøff oppgave mot svakt plasserte østerdøler.

- Forhåpentligvis får vi Roar Strand og Geir Holthe tilbake for fullt til det oppgjøret. Kim Roger Laugsand skal i bryllup og er således uaktuell. Han vikarierte med bravur som venstreback i dag. Utfordringen med så mange borte til enhver tid er at det også går utover kvaliteten på trening. Vi får verken trent så mye eller så bra som vi ønsker. I Edvard og Sanjars tilfelle så er det ferieturer som er planlagt langt tilbake i tid, men for mange andre gjelder det å prioritere annerledes og sette av den tiden som kreves i almanakken slik at vi til enhver tid stiller så godt rustet som mulig, understreker Berg.

- Med fire poeng opp til Ranheim 2 og Heimdal, forsvant opprykkshåpet her i dag?

- Det tror jeg ikke. Vi skal nok være med å kjempe helt inn, men det er mye opp til gutta selv også. Vi kommer til å stille et sterkt lag utover høsten når alle forhåpentligvis er friske og raske igjen og da blir vi ganske sikkert å regne med. Man skal huske på at vi som nyopprykket til årets spissede 4. divisjon var regnet som underdogs i de fleste kretser, så jeg vil ikke si at det er noen skuffelse om vi ikke skulle gå helt til topps og feire nok et opprykk til høsten. Det er mange gode lag og tøff kamp om 1.-plassen i avdelingen, sier Berg.

Terningkast 4

- Hvordan vil du oppsummere vårsesongen når sommerferien nå nærmer seg?

- Vi har bitt godt ifra oss. Vi har ikke tapt siden vi møtte IL Tempo hjemme i Gruva i 5. divisjon i mai i fjor og man skal ha i bakhodet at vi har spilt ganske mange kamper siden den tid, poengterer Melhus-treneren.

- Som nyopprykket på dette nivået har vi klart oss bra. Jeg lander på en firer, svarer Berg når vi ber han om å sette terningkast på første halvdel av årets sesong.

Melhus startet slik: Øyvind Onsøien – Thomas Mathisen, Pål Riaunet, Mats Olav Olsen, Kim Roger Laugsand – Samim Meskinyar, Petter Borgen, Håkon Lund – Martin Havdal, Kristian Døhl, Håkon Lilleberg.

I en annen kamp i 4. divisjon avdeling 2 mandag kveld spilte Byåsen 2 og KIL/Hemne 4–4.

PS: 17 år gamle Philip Totland fikk sine første minutter med A-lagsfotball for Melhus da han kom inn midtveis i 2. omgang.

UTE MED SKADE: Melhus-duoen Martin Nilsen og Eirik Ramlo var skadet, og så kampen fra tribuneplass Foto: Inge Grytbak