Torsdag kveld ble det hele 9–0 borte over Buvik2/Skaun på bortebane – lagets sjuende strake seier denne våren.

Leik var lenge med å kjempet i toppen av fjorårets jevne 6. divisjon, men måtte til slutt strekke våpen mot Gauldal som i sin tur tapte sin Play Off-kamp senere på høsten i en sesong der nåløyet for opprykk var uvanlig trangt. I år er regelverket tilbake til normalen der vinnerne av samtlige 6.-divisjonsavdelinger blir belønnet med en plass i neste års 5. divisjon.

- Litt i overkant

Leik har startet årets sesong med sju strake seire og topper nå tabellen fem poeng foran Gauldal. Torsdag kveld tok laget en solid 9–0 seier borte over Buvik2/Skaun.

- Vi kjørte over dem til slutt. Spesielt i 2. omgang ble forskjellen på lagene tydelig. Vi hadde forventet at vi skulle ta med oss tre poeng hjem herfra, men 9–0 var kanskje litt i overkant, ja, oppsummerer Leik-trener John Atle Hammerås.

Stillingen ved pause i oppgjøret i Buvika var 3–0 til gjestene fra Hølonda.

- Buvik 2/Skaun stilte et ganske bra lag med flere spillere som var med for Buviks 1. lag i 4. divisjon i forrige seriekamp, så det forteller litt om hvor solid denne prestasjonen var, legger Hammerås til.

Modne for 5. divisjon

Leik-treneren mener laget er klar for større oppgaver.

- Jeg er ikke i tvil om at vi har noe i 5. divisjon å gjøre. Det har vi bevist i flere treningskamper både mot lag 4. og 5. divisjon, som vi var har vært fullt på høyde med og vel så det, understreker han.

- Vi har ei gruppe på 13–14 spillere som per i dag holder det nivået som skal til allerede. Det er jeg ganske sikker på. Det eneste lille minuset er at troppen kanskje er litt tynn foreløpig, påpeker han før han legger til:

- Vi har hatt som mål å rykke opp de siste sesongene, men i fjor var mulighetene svært begrensede med tanke på omleggingen av seriesystemet.

Nå ser det ut som tiden kan være inne.

- Frykter ingen

På spørsmål om hvilke lag Leik-treneren frykter i opprykkskampen er han tydelig på at han ikke har latt seg skremme av noen av motstanderne og ser mest på seg selv som sin største fiende utover høsten når alt skal avgjøres.

- Det blir kanskje feil å si at vi frykter noen på dette nivået, men lag som Gauldal, Melhus 2, Kolstad 3 og Nationalkameratene er gode lag som vi har respekt for, understreker Hammerås.

Gauldal vant fjorårets avdeling med flere av de samme lagene, men tapte sin Play Off-kamp mot Kolstad 3 som på sin side røk senere samme høst.

Leik møter nå Melhus 2 og Gauldal på rekke og rad før vårsesongen avsluttes med hjemmekamp mot Astor på Hølonda 22. juni. Neste oppgave er Melhus 2 i Gruva førstkommende fredag.

- Det blir helt sikkert en tøff kamp for oss. Vi vant med ett mål hjemme mot dem i fjor og tapte med ett i Gruva. Det ønsker vi å revansjere i år, avslutter Leik-treneren.

VIL OPP: Trener John Atle Hammerås (til venstre) er ikke i tvil om at Leik har noe i 5. divisjon å gjøre. Foto: Inge Grytbak