Edvard Ølstøren markerte seg med scoring i sin første offisielle kamp siden 2014 da Melhus slo Byåsen 2 3–0 mandag og befestet sin posisjon på toppen av tabellen.

Ølstøren, som ikke har spilt en offisiell kamp siden hans tid i Tillerbyen i 2014, har vært ute i lang tid grunnet skade signerte nylig for Melhus og noterte seg for scoring allerede i sin første kamp i hans comeback for klubben.

- Edvard er en fantastisk spiller og en notorisk målscorer som vi forventer oss mye av. Han var ikke på banen mer enn i rundt ti minutter før han scoret og punkterte kampen, forteller assistenttrener Tore Havdal til Trønderbladet.

Legger lista høyt

Havdal er full av lovord om sin siste tilvekst og tror faktisk Ølstøren kan bli toppscorer, selv om han har gått glipp av store deler av vårsesongen.

- Jeg både forventer og tror at han blir toppscorer i 4. divisjon allerede i år, selv om dette var hans første kamp for året. Hvis vi greier å holde han skadefri resten av året, ser jeg ingen grunn til at han ikke skal lykkes med den bedriften, sier Havdal vel vitende om at hovedpersonen selv har slitt med knærne i over to år og ikke har spilt en fotballkamp på over 2,5 år.

Midtstopper Mats Olav Olsen ga gjestene ledelsen 1–0 før pause, før innbytter Ølstøren doblet ledelsen etter hvilen. Håkon Lund fastsatte sluttresultatet til 3–0.

- Vi tok ledelsen relativt tidlig i kampen da Mats Olav Olsen satte et frispark i åpent (!) mål. Etter det sto kampen og vippet helt fram til Edvard satte inn 2–0 målet. Byåsen 2 er et ungt og spennende lag som ønsker å spille fotball og som ga oss god motstand i dag, roser han.

Ut med skade

Melhus-kaptein Eirik Ramlo var tilbake etter sin skulderskade mandag, men måtte gi seg allerede etter 18 minutters spill og ble erstattet av Roar Strand.

Neste kamp for Melhus sin del er hjemmekamp mot Orkla 2 mandag 12. juni, før Ranheim 2 venter på bortebane til toppoppgjøret en uke senere.

Melhus startet kampen slik: Øyvind Onsøien – Pål Riaunet, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen – Samim Meskinyar, Håkon Lund, Petter Borgen – Martin Havdal, Sanjar Meskinyar, Kim Roger Laugsand.