Melhus/Gimses herrelag har i mange år bestått av godt voksne menn som elsker håndballsporten. Denne sesongen har gjennomsnittsalderen på spillerne gått betraktelig ned med inntoget av ivrige og hardtsatsende 16-åringer.

– Et stort generasjonsskifte er på gang. Målsettingen for sesongen er å få ungguttene inn på laget og la de kjenne på seniornivået. Vi sikter ikke mot en bestemt plassering på tabellen, men vi ønsker å være i 3. divisjon også neste sesong, sier trener Asle Hårsaker til Trønderbladet.

– Ungguttene tar nivået bra

Lokalavisa møtte håndballaget før de spilte siste seriekamp før jul, hjemme mot Klæbu. Kampen endte 37 – 30 favør bortelaget.

– Slik status er i dag er vi avhengig av ungguttene for å kunne stille lag. Vi er rundt 25 spillere totalt, men utfordringen er at alle ikke er tilgjengelig samtidig, forteller Hårsaker, som synes de yngste spillerne henger bra med alderen tatt i betraktning.

– Jeg synes guttene tar nivået bra, men jeg ser jo at de får det litt tøft når de møter spillere som er veldig store og tunge. Her har de selvfølgelig en vei å gå, men det blir nok bedre om noen år, sier han.

John Horg og Stian Erdal Sivertsen er to viktige brikker på herrelaget. Mens førstnevnte er i 40-årene, er Erdal Sivertsen 16 år gammel. Stor aldersforskjell, men kjærligheten til håndballsporten har de begge.

– Det er morsomt å spille med de eldre karene og få kjenne på hvordan nivået er. Spillerne er større og tyngre enn jeg er vant til på gutter 16, forteller Erdal Sivertsen.

– Jobber med å bygge muskler

Lagkamerat Horg har masse godt å si om den yngre garde, men påpeker at de har en del å gå på når det gjelder muskelmasse.

– Erfaring og styrke er to vesentlige ting i håndball. Guttene er allerede gode, men de blir enda bedre hvis de fortsetter å utvikle seg. Jeg blir ikke overrasket hvis flere av dem spiller på eliteserienivå etter hvert, sier Horg.

– Vi jobber med å bygge muskler. I tillegg til håndballtreningene har vi flere fysiske økter i uka. Det kommer seg og jeg føler forbedring i hver kamp, skyter Erdal Sivertsen inn.

– Hva tenker du om at dere 16-åringer kan «ta over» herrelaget når de eldre spillerne gir seg?

– Det høres bra ut. Vi er en gjeng ivrige 16-åringer som helt klart ønsker å fortsette på laget i flere år, sier den talentfulle spilleren, som drømmer om å bli proff i utlandet.

Godt miljø

Både Erdal Sivertsen og Horg forteller at det er et godt miljø på laget, men at det også er takhøyde for å si fra hvis ting er som det ikke skal være.

– Vi driver med prestasjonsrelatert idrett, så gjør vi en for dårlig jobb må vi si fra. Det er kanskje litt lettere for oss eldre å gjøre det, men det er viktig at ungguttene også gjør det, forteller Horg.

På nyåret starter kampene i den nasjonale turneringen Bringserien for gutter 16-laget.

– Etter jul blir det fullt fokus på Bringserien, men vi kommer til å spille på herrelaget hvis det blir anledning til det, sier Erdal Sivertsen.

Nesten kamp for Melhus/Gimse er lørdag 6. januar hjemme mot Frøya. Etter ti kamper spilt ligger laget på en sjetteplass med ti poeng.