Lillestrøm ga fra seg ledelsen og måtte se seg slått 2-1 av Kristiansund andre påskedag. Vertene avgjorde med to pene mål i 2. omgang, og Torgil Gjertsen fra Melhus sørget for vinnerscoringen.

- Det var veldig deilig å se ballen gå inn og få sesongens første scoring. Så blir det 2-1 også, så det var nok en lettelse som spredte seg over hele stadion, sier Torgil Gjertsen til Trønderbladet på telefon fra Nordmøre.

- Føles som vi har vært bedre

Der var Gjertsen meget frisk da kometlaget KBK berget plassen i sin aller første sesong på øverste nivå i 2017. Til tross for gode kamper mot Vålerenga og Rosenborg i de to første rundene, har det "bare" blitt ett poeng. Altså lite å klatre med på tabellen.

Derfor trengte Gjertsens Kristiansund aller helst alle tre poengene i mandagens påskemøte med Lillestrøm på hjemmebane. Da var det dårlig nytt da gjestene tok ledelsen ved Erling Knudtzon. Etter pause snudde derimot de mørkeblå med to scoringer, der melhusbyggen var sentral i begge scoringene.

- Vi har følt at vi har fått litt lite igjen så langt, selv om det var sterkt å ta poeng på Lerkendal. Det føles som vi har vært bedre enn det tabellen har tilsagt, før vi altså fikk en på trynet også mot LSK, sier Gjertsen.

- Gir selvtillit å snu kamper

Først ble Gjertsen dyttet fem minutter ut i andre omgang og KBKs nye midtbanespiller Stian Aasmundsen banket ballen i mål fra hjørnet av 16-meteren.

- Jeg dro av en mann og ble lagt i bakken, så da var det bare for Stian å klinke den i nota. Det var j... deilig!

Så kom 25-åringen i fint driv da playmaker Liridon Kalludra spilte ballen gjennom LSK-feltet. Med to touch sendte Gjertsen seg selv og Kristiansund til himmels.

- Vi spiller bra gjennom nesten hele kampen og det gir selvtillit å snu kamper, slår han fast.

- Jeg vet ikke om det er en assist å bli felt, men jeg får det på Fantasy i hvert fall, humrer Gjertsen og viser til det nettbaserte spillet om Eliteserien.

Solbakkens Ranheim imponerte

Gjertsens gamle lagkamerater vant for øvrig 4-1 mot Stabæk. Det var nyopprykkede Ranheims første seier på første forsøk siden det historiske opprykket, som melhusbyggen selv var med på før han dro til Nordmøre midtveis i forrige sesong. Ola Solbakken var ikke med i kamptroppen til Ranheim.

Rosenborg spilte 1-1 borte mot Odd, uten Olaus Skarsem, og venter dermed fremdeles på årets første seier.