Kristiansund var tippet nord og ned av de fleste eksperter før sin første sesong på toppnivå i norsk fotball i fjor, men gjorde de fleste tips til skamme og endte til slutt på en kruttsterk 7.plass. Nå står Torgil Øwre Gjertsen og lagkameratene ovenfor den tøffe 2. sesongen.

- Det ser veldig bra ut, både for min egen og lagets del. Vi har trent godt og er inne i den tredje treningsuka etter ferien nå. Jeg har holdt meg frisk og skadefri og gleder meg til å komme i gang for fullt igjen, sier Gjertsen til Trønderbladet.

- Over all forventning

Gjertsen kom som et friskt pust fra Ranheim og spill i OBOS-Ligaen til Kristiansund i fjor sommer og leverte umiddelbart for klubben. 25-åringen endte opp med hele åtte scoringer på den halve sesongen han var i klubben i 2017 og bidro sterkt til at laget tok steget opp fra bunnstriden og opp på en solid 7.plass.

- Det gikk egentlig over all forventning. Samtidig gikk alt så fort at jeg ikke rakk å tenke så mye mens det sto på. Vi var lenge med og kriget i bunnstriden og kjempet med mange lag om å berge plassen. Vi endte til slutt på 40 poeng og en litt uvirkelig 7.plass, noe som naturligvis kan bli tøft å gjenta, understreker han.

Du er ikke redd for at forventningspresset blir høyere nå som du leverte såpass bra i fjor og dere endte så høyt oppe på tabellen?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi er fortsatt blant klubbene med lavest budsjett i hele Eliteserien og folk i byen er smertelig klar over at at de ikke må ta helt av. For min egen del føler jeg ihvertfall ikke på noe stort press, svarer Gjertsen.

- En klubb av vårt kaliber vil alltid ha som første målsetning å berge plassen på toppnivå, legger han til.

Torgil Øwre Gjertsen hadde i fjor en solid høstsesong for Kristiansund. Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix

Tilpasningsdyktig

- Hva med 4-4-2 kontra 4-3-3?

- Hadde du spurt meg for en stund tilbake ville jeg vært svært skeptisk til 4-4-2 og av en annen oppfatning, men nå er jeg langt mer tilpasningsdyktig, svarer Gjertsen.

- Vi spilte alltid 4-3-3 i Ranheim og er den formasjonen jeg er vant til å spille, men overgangen til 4-4-2 i Kristiansund har faktisk passet meg ganske bra, sier Gjertsen og legger til:

- Vi spiller både 4-4-2 og 4-3-3 og det fungerer fint. Det skader absolutt ikke å ha flere strenger å spille på og begge de to formasjonene passer meg egentlig fint, understreker han.

Skjerpet konkurranse

Gjertsen var fast inventar på Kristiansunds venstrekant hele høstsesongen i fjor, men kjenner på konkurransen og vet at han hele tiden må levere dersom han skal beholde plassen på laget.

- Vi har en sterk og god tropp med mange gode spillere, så her gjelder det å til enhver tid være skjerpet og levere så godt som mulig både på trening og kamp. Konkurransen om plassene er vesentlig større her og det gjør at intensiteten og nivået på trening også holder et høyere nivå. Hvis man underpresterer vet man at det er gode spillere som står klar til å overta. Det er vel ingen som har klippekort på laget, poengterer kantspilleren.

Kristiansund har signert fire nye spillere siden 2017-sesongen og er fortsatt på jakt etter en ny spiss etter at Jean Mendy forlot klubben i vinter. Trønderen Bendik Bye (Sogndal) har vært sterkt linket til klubben denne uken.

- Vi får se. Troppen ser bra ut, men vi skulle gjerne hatt inn et alternativ til på topp. Jeg kjenner Bendik godt fra før av og vet hvilke styrker han har. Han ville passet godt inn hos oss, sier Gjertsen.

Fra før har de to Estiske landslagsspillerne Andreas Vaikla og Brent Lepistu signert for klubben, mens Stian Aasmundsen og Bent Sørmo har kommet for å forsterke midtbanen og forsvaret.

- De ser veldig bra ut og kommer nok helt sikkert til å forsterke oss, sier han.

Stortrives

Gjertsen har funnet seg godt til rette på Nordmøre, selv om kjæresten fortsatt er bosatt i Trondheim.

- Jeg stortrives her og har egentlig ikke så mye annet å klage på enn at kjæresten fortsatt bor i Trondheim, sier han.

- Heldigvis er det ikke lange kjøreturen, så det har gått fint så langt. Kristiansund er en veldig fin by med flere friluftsmuligheter, noe som passer meg bra, sier Gjertsen.

Gjertsen og hans lagkamerater i Kristiansund serieåpner hjemme mot Vålerenga mandag 12.mars før turen går til Lerkendal og bortekamp mot Rosenborg fem dager senere.

På fotballens festdag 16.mai, venter et spennende møte med gamle lagkompiser i Ranheim.

- Det blir et artig gjensyn og en kamp jeg gleder meg veldig til, avslutter han.

Gjertsen har kontrakt med Kristiansund ut 2019-sesongen.