Tirsdag forrige uke ble det klart at Ingrid Syrstad Engen fra Melhus for første gang er tatt ut på A-landslaget i fotball. Hun er med i troppen som denne uken spiller i den gjeve turneringen Algarve Cup i Portugal.

- Det er en ganske rar følelse å se navnet mitt i troppen til A-landslaget, men det er jo noe jeg har drømt om siden jeg startet med fotballen, sier Syrstad Engen til Trønderbladet på telefon fra Portugal.

Skjelven etter å ha fått beskjeden

19-åringen hadde nettopp kommet hjem fra trening med sin nye klubb Lillestrøm, da hun fikk beskjeden om uttaket.

- Jeg satt og skalv nesten en halvtime etter at jeg fikk vite om det. Jeg ringte rundt til mine nærmeste og fortalte dem nyheten, forteller midtbanespilleren.

- Hva var forventningene dine om å skulle bli tatt ut på A-landslaget i 2018?

- Jeg hadde et lite håp, for jeg visste det skulle tas ut fire nye spillere. Men det har vært et langsiktig mål og ikke noe jeg har stresset med, så det er artig at det skjedde så tidlig, sier Syrstad Engen.

Håper å debutere i Portugal

Det er ikke mange 19-åringer i Norge som får sjansen på A-landslaget.

- Det er veldig artig og stort selvfølgelig, men mine ambisjoner er ikke bare å være her for å lære. Jeg har lyst til å spille og prege kamper hvis jeg får muligheten. Men så klart er det veldig artig å lære av de beste, forteller hun.

I Algarve Cup deltar flere av de beste nasjonene i verden. Syrstad Engen forteller videre hva hun håper å få ut av turneringen.

- Først og fremst er målet å debutere for Norge. Jeg tar all spilletid jeg kan få. Det er artig å være med i en turnering som betyr så mye, sier hun.

Takket familien og Trondheims-Ørn

Den tidligere Trondheims-Ørn-spilleren har et godt inntrykk av landslagstrener Martin Sjögren og resten av støtteapparatet. Hun liker måten laget jobber på.

- Gjennom en stipendordning fra fotballforbundet har jeg tidligere fått trent og vist meg fram litt. Her har vi vært rundt 20 spillere og flere fra landslaget har deltatt, sier Syrstad Engen, som tror dette er en av grunnene til at hun er med i landslagstroppen.

Melhusbyggen mener de fire årene i Trondheims-Ørn har gjort at hun står der hun gjør i dag. Hun vil også takke familien sin for all støtten opp gjennom årene.

- Det er litt rart å ha flyttet fra dem, men de følger like mye med og er gode støttespillere fortsatt, forteller hun.

Satser fullt og helt på fotballen

Norge åpner Algarve Cup med kamp mot Australia. Kina og Portugal er de neste motstanderne.

- Formen min er egentlig veldig bra. Det har vært en tøff oppkjøring med LSK, men jeg kjenner jeg blir bedre for hver kamp. Jeg tar med meg selvtilliten inn i denne turneringen, sier Syrstad Engen.

Fotballspilleren bor til vanlig på Lillestrøm sammen med ei lagvenninne. For øyeblikket satser hun fullt og helt på fotballen.