Også i år kårer Trønderbladet de utøverne vi mener har markert seg i 2017. I del 3 av 4 har vi nå kommet til plassene 10-6. Fjorårets plassering står i parentes.

10. Idar Andersen, sykling (ny)

For en sesong! Var fast medlem av juniorlandslaget og vant ritt både i Norge (NM-gull) og utenfor landets grenser. Var én dårlig manøver unna å kjempe om VM-medalje i Bergen. Klar for profflaget Uno X fra neste sesong.

9. Tom Kåre Svegård Nikolaisen, håndball (16)

Da han skrev under for Kolstad var meningen å låne ham ut til en klubb på lavere nivå. Det ble aldri aktuelt og denne sesongen har Lundamo-gutten gått enda mer tillit på streken. Trener Stian Gomo spår en stor karriere for Nikolaisen, som spilte junior-VM i sommer.

8. Anne Kjersti Kalvå, langrenn (12)

Ingen kan være ung og lovende for alltid. Anne Kjersti Kalvå har slitt med å ta det siste steget, men kanskje har hun knekt koden nå. 18. plass i verdenscupen på Lillehammer og ble tatt ut til sin første WC i utlandet. Ble typisk nok syk, men får nå sjansen i Tour de Ski etter at Ragnhild Haga valgte å stå over.

7. Ingrid Syrstad Engen, fotball (9)

Stortalentet fra Melhus har vært en av Norges mest ettertraktede fotballspillere i flere sesonger og toppklubbene har ligget langflate etter henne. I høst ble det klart at hun forlater Trondheims-Ørn til fordel for seriemester Lillestrøm. Med fortsatt framgang kommer garantert debuten for A-landslaget. God på det meste, men bør score flere mål. Kanskje løsner det i LSK, som det gjorde for Guro Reiten.

6. Magnus Stensås, langrenn (6)

Lundamo-gutten ble belønnet med uttak til rekruttlandslaget etter en sterk fjorårssesong. 24-åringens potensial har vært åpenbart i flere år, men nå begynner han å vise det på seniornivå også. Slitt med sykdom i starten av denne sesongen og måtte nærmest starte på nytt igjen. Men det er fortsatt god tid til å gå gode skirenn.