- Det var 50/50 mellom LSK og Ørn. Jeg har tenkt utvikling og hvor jeg kan ta neste steg for å nå målene mine, sier Ingrid Syrstad Engen.

I forrige uke ble det kjent at midtbaneeleganten forlater Trondheims-Ørn etter fire sesongen. De to siste har hun vært selvskreven i førsteelleveren, og selv om årets sesong endte med nok en skuffende sesong, synes Engen at hun har flyttet beina mer riktig denne sesongen. I trener Thomas Dahle har hun hatt en tydelig samarbeidspartner. Med selvskreven plass på laget har landslagsspilleren vært redd for at hun slippe seg ned litt. Løpe noen meter kortere. Slakke av litt i presset.

- Jeg tror ikke det har skjedd, men jeg har vært redd for det. Jeg har pratet med Thomas om det, med beskjed om å si ifra til meg hvis det skulle skje, sier hun.

Mer tid til egentrening

19-åringen er ambisiøs og utålmodig. Hun setter seg kortsiktige og langsiktige mål. Denne høsten har hun hatt tid til å forbedre sine svakere sider ved spillet. Hun skal avlegge et par eksamener før jul, men utover det har hun stått fritt til å bruke mer tid på fotballbanen.

- Jeg har satt av to-tre treninger i uka til å trene på akkurat det eller det. Skudd, for eksempel. Jeg ønsker å bli bedre til å avslutte og jeg trener også på rollen min. Jeg ser kamper på video og ser hvordan jeg skråstiller når jeg får ballen fra midtstopperne. Jeg forsøker å stille kroppen slik at jeg ikke må ned med ballen igjen, forteller hun.

Engen trives sentralt på midten og det er også sentralt hun er tiltenkt en rolle i Lillestrøm. I LSKs 4-2-3-1-system skal midtbaneeleganten kjempe en av de to plassene sentralt. Trener Hege Riise har som policy å ikke love spilletid nye spillere. Minutter på banen gjør man seg fortjent til gjennom innsats og gode prestasjoner på trening. Det premisset lever Engen fint med.

- Jeg ville ikke dratt til Lillestrøm hvis jeg ikke tror jeg kan spille meg inn på laget. Jeg ønsker å ta nivået med en gang, sier hun.

TAR ANSVAR: Ingrid Syrstad Engen har alltid likt å ta ansvar på banen. Her for Gimse J19 mot Trondheims-Ørn i 2013.

Vil leve av fotballen

Engen forteller at hun er i gang med å finne leilighet sammen med lagvenninne Ingrid Kvernvolden, som hun kjenner godt fra landslagsspill. De har fulgt hverandre fra J16 og begge har fått debuten på U23-landslaget. Engen ønsker å bo på Lillestrøm, for hun reiser sørover for å spille fotball. Hun er litt spent på hvordan det blir å flytte fra Melhus, men regner med at det går helt fint.

- Jeg trodde ikke jeg skulle gjøre det (flytte), men sånn ble det. Nå flytter jeg for fotballen, sier hun.

Men det er slett ikke sikkert at det blir siste gangen hun flytter. Målet er å leve av fotballen og da må hun ut av landet. En rekke storklubber i Europa satser på kvinnefotball og Engen håper å få muligheten en gang i fremtiden.

- England høres veldig spennende ut. De beste lagene der er av bra klasse, sier 19-åringen.

Vil på A-landslaget

Sist torsdag så hun Lillestrøm tape 0-5 for Manchester City i Mesterligaen. Nivåforskjellen ble mer og mer synlig utover i begge omgangene, mener hun. På sikt ønsker Lillestrøm å ta opp kampen med storklubbene. Det er noe av grunnen til at hun byttet ut en gul og blå drakt med en gul og svart.

- Klubben er opptatt av hva man må trene på for å spille på det nivået. Blant annet skal det spilles flere kamper mot utenlandske lag. Toppserien er ikke så bra og da er det vanskelig prestere på et høyt internasjoalt nivå, mener Engen, som håper å spille seg inn i diskusjonen rundt A-landslaget neste sesong.

- Jeg er utålmodig. Jeg ser fram til å spille for Lillestrøm og U23, og så er det opp til meg om blir A-landslaget, sier hun.

- Hun er en god spiller og vi har hatt en dialog med henne en stund, sa trener Hege Riise etter at overgangen var i boks. Foto: LSK kvinner