Ane Kristine Eggen fra Kvål har signert en ettårskontrakt med toppserielaget Trondheims-Ørn.

- Dette har vært en drøm siden jeg var liten. Nå skjer det, og det er både rart og veldig artig, sier Eggen til Trønderbladet etter å ha skrevet under for den tradisjonsrike klubben fra Trondheim.

18-åringen kommer fra 1. divisjonsklubben Byåsen, der hun har spilt de to siste sesongene. Hun har også spilt for Gimse og moderklubben Trønder-Lyn.

- Måtte bare ta sjansen

Kvålsbyggen har trent med gultrøyene siden slutten av fjoråret. I utgangspunktet skulle det ikke tas noen beslutning før etter februar, men situasjonen endret seg.

- Da jeg fikk tilbudet tenkte jeg at jeg bare måtte ta sjansen og satse på en overgang. Det handler om å vise at overgangen betyr mye for meg, forteller Eggen, som går det siste året med toppidrett på KVT.

Kantspilleren er ikke den første fra Melhus kommune som tar på seg drakta til Trondheims-Ørn. Ingrid Syrstad Engen, som er en av Eggens nærmeste venner, var stor stjerne i klubben før hun dro til Lillestrøm. Det samme har Grand Bodøs Maiken Bakke gjort og Jenny Østerås, som spiller for klubben i dag.

- Det er artig å se at flere kan gjøre det samme. Jeg har snakket mye med Ingrid og har fått en del tips om hva jeg burde gjøre. Hun kjenner mange spillere og trenere, sier fotballspilleren.

KLEDD I GULT: Her er Ane Kristine Eggen på banen for sin nye klubb Trondheims-Ørn. Foto: Stein Langørgen

Merker nivåforskjell

- Hvordan har du merket nivåforskjellen fra Byåsen til Trondheims-Ørn?

- Den største forskjellen er hvor raskt folk kommer opp i kroppen på deg. Jeg har ikke så god tid med ballen og jeg må orientere meg før jeg får ballen. Det var litt uvant på de første treningene, men jeg kommer inn i det, forteller Eggen.

Nå har hun planer om å kjempe seg inn i startelleveren i sin nye klubb.

- Jeg håper å spille meg inn på laget, men da må jeg prestere jevnt fremover og vise at jeg er god nok. Det er viktig å gå inn med en offensiv innstilling, selv om det er vanskelig å komme rett inn på et toppserielag, sier Eggen.

Takker familien for støtten

Hun ønsker å takke familien for at hun har kommet dit hun er i dag.

- All støtten hjemmefra har hjulpet meg hele veien. Det har virkelig vært avgjørende, forteller Eggen.

Eggen var på banen da Trondheims-Ørn slo gammelklubben Byåsen i en treningskamp forrige helg. Da spilte hun høyreback.

- Jeg gleder meg til sesongstart. Jeg skal ta vare på alle muligheter jeg får, sier Eggen.