Fredrik Riseth gikk opprinnelig inn til en fjerdeplass under klassisksprinten på Gåsbu torsdag. Men da konkurrent Kasper Stadaas, som kom i mål foran ham, ble diskvalifisert en god stund etter målgang, var det 22-åringen fra Melhus som stakk av med bronsemedaljen.

Johannes Høstflot Klæbo vant som ventet gullet og Eirik Brandsdal ble nummer to.

Riseth gikk en god prolog, kvartfinale og semifinale og tok seg til finalen. Her ventet flere sterke løpere. Byåsen-løperen hadde en god start i finalen, men sprakk litt mot slutten av løpet og gikk inn som nummer fire.

Nå venter verdenscupen i Tyskland for Riseth. Fredag reiser han til Dresden sammen med Klæbo.

Her sitter Eirik Brandsal (fra venstre), Johannes Høsflot Klæbo og Fredrik Riseth på pressekonferansen etter å ha vunnet medaljer under NM-sprinten på Gåsbu torsdag. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Sivert Grøtan Eriksen ble ikke blant de 30 beste på prologen i NM-sprinten og måtte se finalene som tilskuer. Heller ikke Martin Riseth tok seg videre til kvartfinalen. Et uheldig fall ødela sjansene for det.

Magnus Stensås ble nummer 22 på prologen og fikk gå kvartfinalen. Her åpnet Tydal-løperen bra, men måtte se seg slått av Eirik Brandsdal og Kasper Stadaas, som tok plassene til semifinalen.

PS! I fredagens papirutgave av Trønderbladet kan du lese at NM-medaljen glapp for Fredrik Riseth. Dette skyldes at avisa gikk i trykken før Kasper Stadaas ble diskvalifisert og bronsen gikk til Riseth. Vi beklager dette.