Fredrik Riseth endte torsdag til slutt opp med en medalje på NM-sprinten. I løpet av ei ukes tid blir det avgjort om det store, store målet nås.

22-åringen fra Gimse gikk riktignok i mål på fjerdeplass i dagens NM-finale, men på premieutdelingen ble det bronse siden Kasper Stadaas ble diskvalifisert for to forseelser. Den ene feilen var at Heming-utøveren hadde hoppet inn i sporet for nært foran Riseth.

– Jeg satt og ventet på premieutdelingen og den fjerde premien da treneren min kom og fortalte at jeg var på tredjeplass. På et vis litt merkelig, og jeg ville selvsagt heller ha fått medaljen på å ha gått i mål på plass tre, sier Riseth til Trønderbladet.

Selve prestasjonen er tredjevinters-senioren godt fornøyd med. Han har gjentatte ganger tidligere i vinter vist høyere nivå enn i fjor da det blant annet ble gull i U23-VM i USA.

– Nivået er mye høyere nå, forteller Riseth.

Ny sterk dag

Hans klubbkamerat i Byåsen, verdenseneren Johannes Høsflot Klæbo, vant suverent. Tre mann kom sammen mot mål bak trondheimeren, deriblant Fredrik.

Han var litt sliten etter å ha gått bra gjennom hele dagen, men fullførte rett bak sølvvinner Brandsdal. Dermed lever fortsatt den store drømmen.

– Jeg håper at jeg får sjansen til å være med på verdenscupsprinten i Planica neste helg, sier melhusbyggen.

Etter konkurransene i Tsjekkia blir det definitivt klart hvem som får en OL-tur.

Tysk snartur

Denne uka avsluttes i Tyskland med verdenscup i Dresden. Den er i fristil. OL er som på NM i klassisk stil.

– Jeg antar at jeg ble tatt ut til å gå i Tyskland fordi landlagsledelsen er interessert i å se hva jeg kan klare.

– Og så blir det stor formtopping mot Tsjekkia?

– Jeg håper i hvert fall å få sjansen der.

Det har ikke lyktes Trønderbladet å få kommentarer fra landslagssjef Vidar Løfshus eller sprinttrener Arild Monsen.