Overfor VG lister NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn opp en rekke aktuelle kandidater fra landslaget, pluss en rekke mindre kjente navn som han mener kan komme seg til OL i sprintøvelsen.

Blant disse nevner han Fredrik Riseth fra Melhus. 22-åringen har levert solide resultater på klassisksprintrenn denne sesongen. Fjerdeplass på Beitostølen, førsteplass i Norgescupen på Gålå, 17. plass på Lillehammer og fjerdeplass i Piteå.

– Skulle en i den kategorien vinne, eller bli nummer to bak Klæbo i norgesmesterskapet, så er det faktisk aktuelt med OL. Det bør også være sånn. Når det er så stor usikkerhet bak Klæbo, så kan vi ende med et ukjent navn som banker seg inn på OL-sprinten på overtid, sier Bjørn til VG.

Mattis Stenshagen, Pål Trøan Aune og Kasper Stadaas er andre løpere som kan slå seg inn på et lag til den siste verdenscupkvalifiseringen i Planica neste helg – og i neste omgang til OL.

Men for å nærme seg en OL-plass må Riseth og de andre utfordrerne gå fort på dagens sprint i NM på Gåsbu.

– Vi kan faktisk komme i en situasjon at den som vinner NM-sprinten får OL-plass, selv om det er en ukjent løper, forteller Bjørn.