Norge gikk på sitt annet tap i Algarve Cup. Vertene Portugalble for sterke og vant 2-0 i den siste gruppespillskampen.

Etter en jevnspilt første halvtime var det Cláudia Neto som ga hjemmelaget 1-0 etter 36 minutter i mandagens kamp. Hun banket et frispark i mål bak målvakt Ingrid Hjelmseth.

Diana Silva økte til 2-0 fire minutter etter sidebytte etter at de portugisiske kvinnene hadde tråklet seg gjennom det norske forsvaret. Silva nettet sikkert alene med den norske sisteskansen. Flere mål ble det ikke.

– Portugal var bedre enn oss

– I dag stemte det ikke for oss og Portugal vant fortjent. De fikk kampen dit de ville ha den og vi fant aldri rytmen. De tok ledelsen med et fantastisk frispark og økte til 2-0 etter en kontring, sier landslagstrener Martin Sjögren til fotball.no.

– Portugal var bedre enn oss i dag og det er ingen god følelse, fortsatte svensken.

Ingrid Syrstad Engen satt på benken under hele kampen i går. Lundamobyggen scoret sitt første landslagsmål i seieren mot Kina fredag forrige uke.

Spiller om sjuendeplassen

Norge tapte 3-4 for Australia i første kamp i turneringen, men slo Kina med 2-0 i den andre. Med et nytt tap endte Norge på tredjeplass i gruppe A. Australia vant gruppen foran Portugal.

Dermed må landslagssjef Martin Sjögrens utvalgte spille om sjuendeplassen onsdag. Da står Sør-Korea på motsatt halvdel.

Finalen i turneringen går mellom Nederland og Sverige, mens Australia møter Portugal i kamp om 3.-plassen.