Onsdag kveld fikk Ingrid Syrstad Engen debuten sin på A-landslaget i fotball. Det skjedde under åpningskampen mot Australia i Algarve Cup i Portugal.

19-åringen fra Melhus ble satt inn på banen etter førsteomgangen og erstattet Åsane-spiller Vilde Bøe Risa sentralt på midtbanen.

- Det var selvfølgelig veldig stort og artig å få spille en hel omgang i debuten. På den måten fikk jeg være med å prege mer av kampen, sier Syrstad Engen til Trønderbladet.

- Jeg var egentlig ikke så nervøs, men fokusert på å gjøre det jeg er god på og følge planen til laget, fortsetter hun.

Ingrid Syrstad Engen (nummer 33) jubler med de norske lagvenninnene etter en av scoringene i kampen mot Australia. Foto: Getty Images/NFF

- Surt at de scorer på slutten

Kampen mot laget fra «Down Under» ble av det jevne slaget og lagene spilte i sterk motvind én omgang hver. Norge hentet opp to mål og jaget seier, men Australia vant 4-3 etter scoring på overtid.

- Vi fikk en veldig god start på andreomgangen, hvor vi tar igjen 3-1 til 3-3. Det var jo utrolig surt at de scoret helt på slutten av kampen, men alt i alt var det en veldig stor og fin opplevelse for meg, sier Syrstad Engen.

Elise Hove Thorsnes scoret to av målene til Norge, mens Lisa-marie Karlseng Utland scoret det tredje.

Fredag skal fotballjentene i aksjon igjen. Da er Kina Norges motstander.