Leik IL har fått 15.000 kroner fra Hølonda sanitetsforening til å kjøpe inn langrennski, som nå står lagret i skihuset ved stadion på Korsvegen. Hensikten er at barn og unge som ikke har tilgang på ski eller har for dårlig utstyr, kan låne skiene.

– Vi har aldri gjort dette før, men vi håper at det blir et tilbud som mange ønsker å benytte seg av, sier leder i skiavdelingen i Leik IL, Ole Gunnar Sølberg, til Trønderbladet.

Ti par skøyteski

Det var idrettslaget selv som sendte inn en søknad til sanitetsforeningen. Ti par skøyteski er kjøpt inn for pengegaven. Skiene er fra 1.40 meter og opp til 1.60 meter lang.

– For å slippe arbeidet med å smøre skiene for hver gang, valgte vi å kjøpe inn skøyteski, forklarer Sølberg.

– Hvordan får folk tilgang til skiene?

– Når skihuset er åpent er det bare å møte opp, så ordner det seg. Til vanlig er døra låst, men da kan folk bare ta kontakt med oss i skiavdelingen, forteller lederen.

Skiene kom på plass for en uke siden, og som Sølberg så vidt vet, er det ingen som har tatt i bruk skiene ennå.

– Det er mulig de har vært testet, men vi har ennå ikke fått annonsert tilbudet noe spesielt, sier han.

– God sak å støtte

Sanitetsdamene fra Hølonda var ikke tunge å be da søknaden om å få støtte til innkjøp av ski kom.

– Vi syntes dette var en god sak å støtte. Aktiviteter for barn er en av områdene som sanitetsforeningen skal støtte, forteller Heidi Myhren i Hølonda sanitetsforening.

Det er ikke første gang de støtter idrettslaget med penger. For noen år siden bidro de da det ble kjøpt inn ny løypemaskin.

– Hvordan reagerte skiavdelingen da de fikk pengene?

– Jeg tror de ble veldig glade. Vi gjør det enkelt og fører pengene over til et kontonummer, sier Myrhen.