Fem år gamle Bruno Marsh, trent og eid av Olav Aune på Hovin, tok fire seirer på Leangen i perioden januar – mars forrige sesong. Etter det har det ikke gått på skinner i samme grad.

Og det måtte ni starter til i årets sesong før traveren fikk smake seierens sødme. Men mandag var Bruno tilbake, om ikke som ved et trylleslag, så som et fjerdevalg i V65-spillet.

Sto imot trykker

De som følger med, har sett at Bruno Marsh hadde noe på gang. Femåringen tok ikke uventet teten fra start. Allerede gjennom den første svingen fikk den hardt press av Olli’s Texas som forsøkte å ta seg forbi.

Deretter kom Boston Vincent og trykket før den la seg til utvendig og holdt farten oppe. Denne ga seg på oppløpet. Favoritten Sky Tanic var den som kom fortest mot mål, men var likevel på behørig avstand fra Sjoner og Bruno Marsh da de passerte streken

Det var et solid løp Hovin-traveren gjorde. Vi spår flere seirer utover sommeren.

Spesiell dame

Det var Thomas Mjøen som vant det første løpet for kvelden. Viggja-traveren Viggjerva er et gammelt bekjentskap. Også den var seiersløs så langt i år, men dette var bare tredje starten.

Hoppa sto på 40 meter, men var tidlig å finne som fjerdehest. Runden igjen fortsatte frammarsjen. Tre hester skilte seg ut til sluttoppgjøret, men to av dem ble diskvalifisert for oppløpsgalopp, den ene var Magnums Sebastian og Noralf P. Brækken, som hadde koblet et lite seiersgrep da galoppen ødela. Dermed kunne Viggjerva ropes opp som vinner.

- Hun kan være hissig og lunefull, men har voldsom fart, opplyste Mjøen, som gikk inn for å kjøre i rygger for å holde hoppa så rolig som mulig.

Trener John Wiggen bekreftet det kusken sa.

- Hun er litt spesiell og må ha det på sitt vis.

Bedre enn ventet

Bestbyarsenal er en flink traver som har stått i trener Magne Olsens varetekt. Som kjent har Olsen flyttet virksomheten fra Heimdal til Melhus. Eier og trener av femåringen bor i Trondheim, men Olsen var kusk, og han ivaretok oppgaven på beste måte.

- Den er veldig fin, men jeg trodde ikke den var så god. Jeg var ikke redd for noen kapasitetsmessig, meldte kusken.