Siden den seiret på Leangen siste dagen i august i fjor, har det ikke helt gått Baritrons vei. Flink i pengene har den vært ved mange anledninger, men på sine gamle meritter er det liksom ikke nede i premierekka man forventer å finne sjuåringen.

I de siste startene har den imidlertid vist at formen er på vei tilbake. Nå vant Baritron som forhåndsfavoritt i V65 og med beskjedne 16 kroner igjen for ti i vinnerspillet.

Fordel av tempoet

Tre hester dro av gårde i 1,10-tempo, med My Dream Come True i spissen. Det kjøret var ikke Baritron med på fra spor sju bak bilen. Men ekvipasjen tok seg suksessivt framover, og gjennom den siste svingen var de blant de fremste.

My Dream Come True ledet lenge, men fikk merke kjøret og kom ikke på trippelen. Ole Dragstens brave traver hadde mest på lager og vant foran Jaccaroo med Atle Eggan og Crimson Pirate med Ragnhild Bjørnbeth.

- Det var en stor fordel at de sprang så hardt foran. Neste start blir mest sannsynlig her om 14 dager, kunne Mjøen opplyse.

Hoppe i orden

Kaldblodshoppa Villmira trenes og kuskes av Thomas Mjøen. Den seks år gamle Moe Odin-datteren har veldig ofte 20 eller 40 meter tillegg, uten at det har så mye å bety. Denne gangen var avstanden fram til strekhestene 40 meter. Favoritten Ruskeli Scott sto på 20 meter. Disse to skilte seg ut på forhånd.

Strekhesten Helle Tone ledet lenge. I god tid før runden gjensto lå Villmira bak Ruskeli Scott i tredje par utvendig. Da sistnevnte gikk til angrep ble Villmira med. Det ble en duell mellom disse to mål.

- Vi fikk en fin reise, og den bruker å være flink når den er i orden. Jeg var ikke sikker på oppløpet, min kan gå og ta noen tak, men det gikk greit, var kuskens konklusjon.

Lang seierstørke

Alle kjenner Storm Odd som en god traver. Likevel må vi tilbake til august 2016 for å

finne den siste seieren. Bjørn Garberg har mange oppsitt bak Fannrem-traveren. Mandag kom tiåringen til start med to måneders løpsopphold, og var i vinnerform.

Pave Loma førte an. Storm Odd avventet bak Gikling Lomeo i andre par utvendig. Fem hundre igjen av sprintløpet tok Garberg seg lett forbi de fremste hestene. Derfra og inn var de andre sjanseløse.

- Det ble helt perfekt. Den har sånn fart i kroppen at den ikke brukte lang tid på å passere de andre, uttalte Garberg.

Debut med seier

Arve Sjoner trener ikke Evita Va Bene, det gjør Dagfinn Jessen i Markabygda. Men Sjoner kusket den fire år gamle hoppa. Med null i grunnlag og bare prøveløp i kroppen ble det seier på direkten.

Jomar Blekkan spådde på forhånd at dersom hans hest i løpet, Easy On The Eye, gikk feilfritt fra start, ville den vinne. Men som forrige gang feilet den da starten gikk.

Sjoner var tidlig å finne i tet med Evita Va Bene. Fra da av hadde de liten og ingen føling med konkurrentene. Debutløpet til hoppa var av en slik art at dert blir spennende å følge den i fortsettelsen.