Ragnhild Bjørnbeth har kjørt inn klart mest penger hittil i sesongen. Søndag vant hun med Sea Samedi direkte etter pause på Leangen. Thomas Mjøen og Arve Sjoner vant også løp.

Med 630.000 kroner innkjørt pr. dato leder Bjørnbeth med klar margin foran Thomas Mjøen. Det er med andre ord ikke de meriterte trenerne som fører an blant tømmeførerne i Melhus og Midtre Gauldal. Nå skal det sies at sesongen ennå er ung og storløpssesongen er ikke i gang for alvor, men det er like fullt interessant.

Stalljenta på Stall Sjoner har allerede 80 starter bak seg i 2018. Hun har vunnet 11 av dem, hun har tre andre-, ni tredjeplasser og 32 øvrige premier. Satt i perspektiv, i fjor hadde hun en toppsesong med 1,2 millioner innkjørt. Etter bare fire måneder er Bjørnbeth halvveis til det resultatet. Det lover det aller beste.

God etter pause

Skatval-traveren Sea Samedi er en av hestene Bjørnbeth har hatt betydelig suksess med. Etter flere måneders løpsopphold hefter det gjerne et spørsmålstegn ved formen, men seksåringen har vært god etter pause før.

Nybleven melhustrener Magne Olsen var klar favoritt i løpet med Derby D’Estino, men denne var mildt sagt uheldig med posisjonene og kunne aldri blande seg inn i seierskampen. Da sto Ragnhild Bjørnbeth og Sea Samedi klar. De ledet fra start til mål. De fikk trykker underveis, blant annet av en annen pausehest, Play Online, og Creek’s Brave kom så fort mot må at det ble nokså jevnt, men Sea Samedi holdt unna.

Vi tror kusken kan se framtida lyst i møte med denne hesten.

Unngikk disk

Thomas Mjøens vinner heter Sky Tanic og kommer fra Selbu. Kusken kjenner hesten godt fra før. Ekvipasjen fikk lifte med i lederryggen på Boston Vincent. Slik lå det an til ned på oppløpet. Mjøen fikk tråklet seg til klar bane, men det ble litt trang kjøring med Roxy Lady og Monika Fremstad, som galopperte. Dommerne brukte litt tid til å se nærmere på kjøringen, men Mjøen fikk beholde førsteplassen.

- Vi møttes litt på halvveien slik som vi ofte gjør i slike incidenter. Hesten fungerte fint, kommenterte Mjøen.

Andre strake

- Det var om å kjøre i trav fra start og få rygger. Den avgjorde greit på slutten, oppsummerte Arve Sjoner etter å ha avrundet Leangen-kvelden med seier bak Storm Teddy, akkurat som for to uker siden.

Det var nettopp et sånt løp treåringen fikk av sin kusk. Etter den reisen kunne Storm Teddy gå til angrep gjennom siste sving og kneble favoritten Stjerneiris på oppløpet. Seieren ble på flere lengder.

Storm Teddy hører hjemme i Trondheim.