Bjørn Garberg tok fjerde strake med Rofstad Odin og kompletterte dobbelen med Spang Trym, begge fra egen stall. Arve Sjoner og Thomas Mjøen tok hver sin seier.

Rofstad Odin sto i førstespor bak bilen. Var den rask nok til å forsvare sporet fra start? Det er ofte spørsmålet, særlig når det dreier seg om sprint. Idborken og Karianne Hasselgård gjorde et helhjertet forsøk på å ta en lengde på Garberg-traveren, men var uten mulighet til å ta seg forbi. Dermed var i grunnen spenningen over.

Rofstad Odin ledet hver meter av løpet. På oppløpet var 5-åringen til Helge Kvaal, som var stor favoritt, enerådende. Avstanden til andrehesten i mål, Ruskeli Scott, var på nærmere tre lengder.

­- Normalt skulle vi sitte i tet når vi fikk den. Den var veldig fin i varminga, og jeg visste jo at den er god, meldte Garberg, som med denne seieren tok første stikk i Dagens Dobbel-spillet.

Ny Kvål-seier

Seieren med Spang Trym var litt mer overraskende. Åtteåringen, eid av Thor Arne Garberg, sto med «smultring» i de tre siste startene, og var gjort til et fjerdevalg av det spillende publikum.

- Den har ikke vært så veldig god, den har hatt lett for å gi opp 500 igjen. Dette var kjempeartig, det er en vanskelig hest som vi har plundret mye med, uttalte Garberg.

Tredje strake

Seks år gamle Emo Nisjaløkken har adresse Grøa. Thomas Mjøen satte seg opp bak hesten for fjerde gang, etter å ha vunnet de to foregående startene. Fra dobbelt tillegg ble det å innlede i de bakre rekker, men etter en runde lå ekvipasjen på andreplass. På siste bortre langside styrte Mjøen til tet. Derfra og inn var Emo Nisjaløkken uten konkurranse, den gikk inn til en helenkel seier mange lengder foran hest nummer to.

- Jeg hadde trua, jeg mente jeg hadde den beste hesten, hevdet kusken, som mente at vallaken kommer til å gjøre det bra framover.

Vant fra tet

Det er ikke alltid lett å plukke ut en favoritt i lavgrunnlagsløp. I løpet som Ler-traveren Dixietron startet i, sto flere med null i grunnlag. Dixietron, trent av Ola Eidsmo, sto med 10.000, men var uten seier på fem forsøk. Den fem år gamle hoppa tok greit teten, og fra den posisjonen viste hesten at den er bra. Riktignok ble Likeawalkinthepark veldig nærgående mot mål, men kusk Arve Sjoner holdt Dixietron i gang til knepen seier.