I fjor endte Melhus/Gimse på en tredjeplass på tabellen, men det var bare fire poeng opp til Bergsøy, som vant avdelingen. I år er målet å vinne avdelinga, og dermed sikre seg en plass i neste sesongs 2. divisjon, som er det tredje høyeste nivået i landet.

Jan Erik Wiedemann som trener laget, tror at lag som Elnesvågen, Træff og Kristiansund fort blir tøffe utfordrere i kampen om opprykk. I tillegg legger han vekt på at det er vanskelig å si om det i tillegg er flere lag som før denne sesongen satser hardere, og dermed vil være med i kampen om opprykk. Uansett har han stor tro på sine jenter, og føler laget har gjort en god jobb siden forrige sesong. Han opplever også spillerne som motiverte, og ivrige etter å klare det store målet om opprykk.

10-12 økter i uka

Jentene ligger nå i oppkjøringsperioden til neste sesong helt oppe på mellom 10 og 12 økter i uka. Naturlig nok er ikke alle disse fellesøkter, og spillerne selv kan styre en del når de vil ta styrketrening og løpetrening.

–I og med at jentene driver med forskjellige ting utenom håndballen som jobb og skole, er det vanskelig å få til å trene to ganger felles om dagen. Derfor er en del av treningen overlatt til dem selv, men de sender inn skjema til meg for hver økt, så gir jeg dem jevnlig tilbakemelding, forteller treneren.

Wiedemann er veldig opptatt av at jentene skal ha fysikken på plass, også med tanke på å nå høyere nivå en gang i fremtiden. Han mener at om man skal bli gode håndballspillere, må først og fremst fysikken være på plass, så kan man briljere med sin teknikk og spilleforståelse. Tidligere i år har tre spillerne hos Melhus/Gimse hospitert med Byåsen, et av landets beste lag. Wiedemann presiserer at må man ha fysikken på plass for ikke å falle gjennom spesielt på dette nivået.

Denne hospiteringsordningen er noe Byåsen har forhørt seg om også til kommende sesong, men ingen avtale er inngått enda. Wiedemann sier dog at klubben er positiv til å fortsette med en slik hospiteringsordning, så sjansene er nok store for at noen av jentene får prøve seg på en del Byåsentreninger også denne sesongen.

Mer resultatorientert i år

Forrige sesong ble en sesong hvor utvikling sto i fokus for Wiedemann og laget hans.

– Laget vi har er ungt, og for at unge spillere skal utvikle seg, må man få lov til å gjøre feil og lære av dem. Vi hadde et mye større fokus på utvikling forrige sesong, mens vi i år vil gjøre mer for å greie opprykket, sier Wiedemann.

Videre forteller treneren at oppkjøringen til årets sesong vil bære preg av at laget skal få kjenne på høyere nivå enn 3. divisjon.

– Vi skal blant annet være med på en liten turnering i regi av Utleira, som går helga 18.–20. august. Her vil en del lag fra 2. divisjon, og noen av de beste fra 3. divisjon være med, så her får vi kjenne hvor nivået vi ønsker å være på ligger, forteller han.

– I tillegg er det viktig for oss å satse litt høyere enn bare å akkurat være god nok til å være i 2. divisjon. Vi satser på at vi kommer opp på et respektabelt nivå også i forhold til de gode klubbene her, vi legger lista høyt, fortsetter han.

Håper på storlag i cupen

Sesongens første obligatoriske kamp for Melhus/Gimse går av stabelen i midten av august, med cupkamp mot det nyoppstartede laget Vikhammer. Selv om dette laget spiller i divisjonen under, tar ikke Wiedemann lett på motstanderen.

– I og med at Vikhammer er et helt nytt lag, vet vi veldig lite om dem. Det går noen rykter om at det er noen gamle Eliteseriespillere som har samlet seg og dannet et lag, så det kan være vi får god motstand, med spillere med mye erfaring og rutine, sier han.

Treneren har dog stor tro på at laget har gode muligheter til å ta seg videre, og håper på enten Byåsen eller Charlottenlund i neste cuprunde. Også denne kampen vil mest sannsynlig gå før serien kastes i gang. Han legger vekt på at en slik kamp mot enten Byåsen fra Eliteserien eller Charlottenlund fra 1. divisjon vil være en perfekt avslutning på oppkjøringen deres, hvor de jo vil møte god motstand og måle krefter med slike lag.

Melhus/Gimse åpner serien 17. september med hjemmekamp mot andrelaget til Volda i Melhushallen.

TALENTER: Maria Haugen (t.v), Marie Kristine Rokkones Hansen og Ane Bagøien Hjulstad er tre store talenter i den unge troppen til Melhus/Gimse. Foto: Thomas Andersen