- Vi ble invitert i fjor også, men da passet det ikke med sesongforberedelsene våre, sier trener Asle Hårsaker.

Skjærgårdslekene på Nøtterøy inviterer de beste seniorlagene både på dame- og herresiden i Norge til en eliteturnering. I tillegg er det en cup for yngres lag og her Melhus/Gimse invitert som ett av åtte lag fra hele landet.

- Det er artig det. Vi kommer til å møte mange av lagene som skal i kvalifisering til Bringserien, så da får vi kjenne på nivået, sier Hårsaker.

Laget hans vant forrige sesong og denne høsten har de som mål å kvalifisere seg til den landsdekkene Bring-serien. Forrige uke var de i Gøteborg og spilte Partille cup. Utendørscupen samler lag fra hele verden og Melhus-guttene møtte blant annet et brasiliansk og et kanadisk lag i puljespillet. 16-årslaget vant begge, men tapte for et par svenske lag og endte på 3. plass i gruppa. 1/16-finalen røk de for et annet svensk lag.

- Vi gjorde en veldig bra turnering. Vi havnet i tøff pulje, blant annet med to svenske lag som begge kom til semifinale. Vi er godt fornøyd og er mye nærmere enn vi var for to år siden. Vi har lært at vi er på rett vei og vi skal bli dyktigere til å spille på den måten vi gjør. Og så er det detaljer som må finpusses. Det var ei veldig fin turnering også sosialt med spillere, foreldre og søsken samlet, sier Hårsaker.

Asle Hårsaker prater med spillerne. Foto: Privat
Bjørn Otto Havdal i lufta klar til å løsne et skudd. Foto: Privat