Tidligere i sommer gikk Benjamin Stokke til danske Randers. Nå er stjernespiss Daouda Bamba klar for serieleder Brann på det norske overgangsvinduets siste dag. To spisser ut på kort tid for Torgil Gjertsen og Kristiansund, som for øvrig mistet målsniken Jean Alassane Mendy til belgiske Lokeren før sesongen.

- Ja, dævven, det renner jo ut med folk her da, flirer Gjertsen til Trønderbladet etter onsdagens trening.

Ifølge Bergens Tidende koster 23 år gamle Bamba minst åtte millioner kroner. Det er en svimlende sum for lille KBK.

Millionbedrift

- Avtalen er så bra at man nesten ikke kan si nei. Når Brann bestemmer seg, da klasker dem så mye penger på bordet at vi ikke kan si nei. Det er en bra avtale, sier Gjertsen.

Og som sagt – tidligere i sommer forsvant Stokke til utlandet. Summen er uviss, men ifølge NTB avslo nordmøringene et bud i millionklassen fra Sarpsborg 08 før sesongen. Med et halvt år igjen av kontrakten til Stokke er det slettes ikke sikkert det var seks nuller bak summen nå, men sannsynligvis satt Gjertsens klubb igjen med gode penger også der.

Med andre ord: Kristiansund selger gode angripere. Det er spennende nyheter for 26-åringen for Melhus.

- Jeg unner gutta å dra til klubber som dette. Det er kult, det gir motivasjon til oss andre også, sier Gjertsen.

Varslet klubber

Som for øvrig avviser at noe vil skje med ham i dette overgangsvinduet. Kristiansund kan handle frem til midnatt, men dersom en større klubb på kontinentet vil ha Gjertsen, kan de fremdeles hente ham i noen uker til.

Men:

- Vi kommer ikke til å selge noen flere, sier melhusbyggen.

Gjertsen var brennhet i sin første høst i Eliteserien i fjor, men skader har gjort våren langt mer menneskelig for høyrekanten som etter hvert fikk det kledelige kallenavnet «Melhus' (Eden) Hazard» i fjor høst.

Dermed er det nok unaturlig at det skulle kommet noe bud i sommer.

- Kan ikke tenke på det

- Det er litt sånn. Jeg har fortsatt mye å bevise i Kristiansund. Timingen er ikke helt der jeg vil at den skal være, sier Kristiansund-angriperen.

- Jeg tror ikke det har vært noe kontakt. Jeg er ganske sikker på at det ikke har vært det. Uansett er det ikke noe jeg vet om. Jeg varslet tidlig at jeg ikke har noe behov for å flytte på meg, sier Gjertsen.

Kristiansund har for øvrig hentet svensken Simon Alexandersson fra Brage i Superettan (nivå to i Sverige), så de mørkeblå fra bacalaobyen er ikke fri for spisser. Men – med Bamba og Stokke ut må Gjertsen levere flere scoringer enn til nå.

- Det må bli det, jeg må jo begynne å score igjen! Jeg føler litt på det. Jeg tror ikke man skal tenke for mye på det, for da går det rett i «høvve». Men det er klart, man har et ansvar fremover, sier han.

Men noe spissalternativ er han ikke. Gjertsen skal først og fremst bruke rykket sitt på kanten også i høst.

Møter Rosenborg

- Jeg tror nok det er folk foran meg i køa. Da skal det være noen skader ute og går, sier Gjertsen.

I helga venter for øvrig en av sesongens store gulrøtter, når Rosenborg kommer til Kristiansund stadion. I fjor ble det 3-3, etter at innbytter Nicklas Bendtner utlignet på overtid. Det var før Gjertsens inntog. Melhusbyggen fikk faktisk debuten mot RBK en måned senere, da det ble 4-1-tap for KBK på Lerkendal.

Men Kristiansund yppet seg i Trondheim. Det gjorde de også i vår, da steinkjerbyggen Bendik Bye fastsatte sluttresultatet til 2–2 med en sen suser etter å ha kommet inn som innbytter. Brann-klare Bamba burde faktisk avgjort på overtid alene med keeper.

- Vi må ha litt tur

Med andre ord: Christian Michelsens menn er absolutt i stand til å skape trøbbel for Rosenborg.

- Det blir kult. Man kjenner jo på det. Rosenborg er så store at det blir stort. Ramma er så stor at det kanskje er litt sånn at man ikke får tenkt så mye konsekvenser, sier Gjertsen.

- Vi vet at vi er gode nok til å slå de hvis vi leverer opp mot vårt beste. Om vi klarer å krige, stå på og springe. Vi må ha litt tur, men vi har trua, fastslår han.