Fem år gamle Evil Enok M.E. var den minst betrodde ekvipasjen av samtlige ti startende under gårsdagens storløp Oslo Grand Prix på Bjerke med en førstepremie på 1.5 millioner kroner, men verken hest eller kusk så ut til å la seg seg affisere av det.

Melhus-traveren fikk servert et fint løp i tredje par utvendig av sin faste makker og spurtet fortest av samtlige inn til en meget sterk 2.plass.

- Dette er nok et av karrierens beste løp sammen med Kriteriet og Derby, svarer Brækken når vi treffer han på telefon mandag, dagen etter den sensasjonelle andreplassen verdt 750 000 norske kroner.

Evil Enok M.E. ble treer både i Kriteriet som 3-åring og treer i Derby som 4-åring. Brækkens nye stjerne har nå kjørt inn over to millioner kroner etter gårsdagens innsats og bevist for en hel trav-verden at han har noe i den ypperste verdenseliten å gjøre.

- 2. plass var maks

- Vi fikk nok maks i går, så vi kan ikke være annet enn godt fornøyd. Jeg registrerte tidlig at forhåndsfavoritten Twister Bi forsvant i galopp, men det italienske vinneren Urlo dei Venti var for god. Vi hadde ikke slått den uansett løpsopplegg underveis, så 2. plass ble maks slik løpet utviklet seg, forklarer Brækken.

Evil Enok M.E. kom i mål på kilometertiden 1.11.1a og ga hele ni i plassodds for de som trodde på Melhus-ekvipasjen i totoen. Dersom Brækken hadde gått helt til topps i storløpet, hadde vinneroddsen vært over 70! Det forteller litt om hvor lite betrodd 5-åringen var i det ti hester store feltet.

Herdet i tøffe lag

Brækken har aldri vært redd for å matche sine beste hester tøft og mener det er forklaringen til at Evil Enok M.E. nå duger mot de aller beste hestene i verden.

- Jeg har bevisst matchet Evil Enok M.E. i tøffe selskap hele veien for å herde ham til slike løp. Nå viser vi at vi har noe der å gjøre, poengterer Brækken som fikk plass i løpet på bekostning av en annen norsk supertraver, Lionel.

Lionel måtte takke nei til plassen i Oslo Grand Prix for en drøy uke siden på grunn av for tøff belastning. Det åpnet døren for Brækkens nye supertraver.

- Evil Enok M.E. har møtt de beste her hjemme hele tiden og er herdet i en tøff årgang. I tillegg har vi vært bevisst på å matche han i tøffe selskap i Sverige. Det har vært planen vår hele veien. Hesten har godt av å herdes mot de aller beste og har bevist mange ganger at han hører hjemme i denne sammenhengen, uttaler Brækken.

Dropper trolig Leangen

Om knappe to uker arrangeres det tradisjonsrike Midtsommertravet på Leangen. Evil Enok M.E. har et skeddersydd løp for 5-åringer der, men Brækken velger trolig enda større oppgaver for sin nye stjerne.

- Vi får se. Nå er det ikke lenge siden vi kom hjem. Nå har han helt fri i dag, men det ser ut som hesten har tatt løpet fint. Vi har ikke bestemt oss for neste start enda, men mest sannsynlig så står vi over Leangen og satser på å matche han videre i den ypperste verdenseliten, sier Brækken uten at han vil røpe nøyaktig når og hvor neste start finner sted.

Mandag kveld er Brækken tilbake i hverdagen igjen når han kjører stallhestene Magnums Sebastian og Fidji Rags under kjøringen på Leangen.