Arve Sjoner tok fjerde strake med trondheimshesten Storm Teddy.

Fire år gamle Il Jerven har vist lovende takter siden debuten i november i fjor. Allerede i start nummer to mandag ble det seier. I midten av april kom seier nummer to. Mandag sprang Åsajerven-sønnen inn til triumf nummer tre på i alt åtte starter. Slik som hesten viste seg fram ved denne anledning, er det all grunn til å tro på flere seiersdefileringer.

Ekte melhusprodukt

Roar Berg og Jan Ketil Berg er oppdrettere. Roar Berg er trener og eier hesten sammen med Kristin Kvaal Berg. Magne Olsen er fast kusk. Alle har adresse Melhus. Mer ekte kan det vel nesten ikke bli.

I den forrige starten ble det galopp. Noe sånt var det ikke snakk om denne gangen. Kusken kommenterte etter løpet: - Man må være litt forsiktig med den, er man for hard så hopper den.

Il Jerven sto på strek og hadde de antatt verste konkurrentene 20 meter bak, blant dem Trøndern og Jomar Blekkan. Olsen innledet med å ta seg forbi øvrige strekhester fram til posisjonen utvendig for ledende Greis Jorun og Ragnhild Bjørnbeth. Runden igjen la de skikkelig press på lederhesten, men forbi kom de ikke før nærmere siste sving. Trøndern hadde også tatt seg fram og ville ha et ord med i laget. En stund på oppløpet var Blekkan forbi. Imidlertid er det slik at Trøndern ikke er spesielt villig til å være først i mål. Når Il Jerven dessuten kontret innenfor, var saken avgjort.

- Den fikk et tungt løp, medgikk Magne Olsen.

Det behøver ikke gjøre noe. Hvis Il Jerven er av de som blir bedre av å gå harde løp, skal konkurrentene passe seg.

Fire av fire

Tre seirer på tre forsøk var fasiten Arve Sjoner og Storm Teddy sto med før mandagens løp. Debuten ble unnagjort så sent som 16. april, men forholdsvis tette starter ser ikke ut til å gjøre denne hesten noe. Det er for øvrig veldig individuelt.

Denne gangen startet treåringen fra Trondheim i et lite felt med kun fem hester. Med tanke på de tidligere merittene var den nærmest programforpliktet til å vinne, selv om den sto på 20 meter.

Blekkan-traveren Alma Prins tok teten. Sjoner hentet inn tillegget i et jafs, og før andre sving var Storm Teddy i tet. De to duellantene travet omtrent side om side til siste bortre. Der slo Alma Prins først på en galopp, viste finfin fart og innhentet forspranget, slo så på en galopp til, og da ble avstanden fram til Sjoners hest for lang. Seiersmarginen ble ti meter.

Neste start for Storm Teddy blir på Bjerke, da også med Arve Sjoner i sulkyen.

Fast på seremoniplass

Vi opplever ikke altfor ofte at Bjørn Garberg reiser fra en Leangen-kjøring uten minst en tur innom seremoniplass. Det skjedde ikke denne gangen heller. Treneren og kusken som nærmer seg 2000 seirer på travovalen, vant nå med Gjølmes Caviar. Gjølme-traveren, som trenes av Garbergs bror Erik Morten Garberg, tok teten fra Call Me Superb og ledet hele veien inn. Overlegen ble seieren ikke. Disco Queen ble veldig nærgående på oppløpet, men det holdt.

- Da vi fikk teten ble det egentlig ganske lett. Jeg kjente at den svarte opp da den andre kom opp på siden, kommenterte kusken.

Vant feilfritt

Viggjatraveren Skjetnemario kom til start med bare to seirer på 47 starter i livet. Sjuåringen kan vise til en historikk med en god del G for galopp. Thomas Mjøen, som også er en hyppig gjest på seremoniplass, har kjørt hesten før, men uten å vinne. Denne gangen gikk det i trav hele veien. Mjøen klarte i tillegg å få Skjetnemario til å yte sitt beste, dermed holdt det til seier foran favoritten Eik Odin, som kom sterkt tilbake etter galopp.

- Det er mye fart og styrke bare den holder seg på beina. Det gjelder å holde pusten når man kjører, for den spretter lett ut av det, men den var flink, oppsummerte Mjøen.