Leik har ikke møtt Gimse i seriespill siden 2011. Tirsdag kveld var det klart for lagenes første møte i seriesammenheng på sju år. En kamp som inneholdt fem scoringer, ti gule kort, en tvilsom anullering og en stygg skade endte til slutt 3-2 i hjemmelagets fordel.

Dette var samtidig Leiks første seier for sesongen, noe som  sendte laget forbi Gimse på tabellen når fire serierunder nå er unnagjort i 5.divisjon avdeling 4.

Pangstart

Leik fikk en drømmestart på oppgjøret da laget tok ledelsen allerede før fem minutter var spilt gjennom Espen Bakke, før tomålsscorer Mathias Eid doblet ledelsen bare minutter senere.

Gimse spiste seg derimot sakte, men sikkert inn i kampen og kunne gå til pause på 2-2. Et selvmål og Espen Knutsen Storseth noterte seg for gjestenes scoring.

2.omgang utviklet seg etter hvert mer og mer til å bli en stillingskrig der Mathias Eid fikk æren av å bli matchvinner da han fikk hodet på et langt oppspill og avgjorde lokaloppgjøret med drøyt ti minutter igjen å spille.

- Deilig å avgjøre og samtidig slå Gimse. Jeg har flere kompiser og gamle lagkamerater på motstanderlaget i dag, så det er klart det betyr litt ekstra å slå dem, sier Eid til Trønderbladet.

- Hva med seiersmålet?

- Jeg ser faktisk ikke at ballen går i mål engang. Det var et langt oppspill bakfra som jeg får hodet på og hører på jubelen og ser alle lagkameratene som springer til for å juble. Da skjønte jeg at jeg hadde scoret, sa Leiks tomålsscorer og matchvinner i lokaloppgjøret.

- Mer å gå på

Leik-trener John Atle Hammerås var fornøyd med å ta årets første trepoenger etter opprykket fra 6.divisjon sist sesong, men mener laget fortsatt har mye å gå på spillemessig.

- Vi åpner veldig bra, akkurat som i forrige kamp da vi ledet mot Tynset 2, men tapte til slutt den gang. I dag vinner vi heldigvis og det er så klart deilig å få den første seieren. Jeg synes vi går ut med masse energi og får en pangstart, men det er akkurat som vi springer oss tidlig trøtte og blir energiløse i store perioder, sier han.

- Heldigvis så klarer vi å reise oss utover i 2.omgang og tar over initiativet i kampen. Til slutt føler jeg at det er ganske fortjent at vi vinner, selv om det fortsatt er en del å gå på. Det blir mye poling og kriging. Jeg skulle ønske at vi kunne spille litt mer fotball vi også, erkjenner Hammerås.

Imotsetning til matchvinner Eid, synes ikke trener Hammerås det klinger noe ekstra å slå naboen to mil lenger nedi dalen.

- Det viktigste for oss nå var å få den første seieren. At det er Gimse vi slår betyr nok mer for spillerne enn for meg. Våre rivaler er Gauldal vet du, smiler Leik-treneren.

- Og målsettingen for året?

- Som nyopprykket så vil vi først og fremst berge plassen. Det må være målet i første omgang, svarer han.

- Slutter å spille fotball

Gimse-trener Morten Berre er ny av året. 28-åringen har lagt om stilen til en mer spillende utgave av Gimse. Etter en brukbar 1.omgang, var Berre langt mindre fornøyd med lagets siste 45 minutter.

- Jeg synes vi spiller tidvis bra før pause og er gode da vi klarer å komme tilbake i kampen, men etter hvilen slutter vi helt å spille fotball igjen og da får Leik betalt når de får kampen inn i sitt spor, oppsummerer Berre.

- Så lenge vi ikke greier å gjennomføre kampplanen vår så blir det vanskelig. Vi ønsker å spille fotball langs bakken og ikke bli med på krigen, men slik oppgjøret utviklet seg følet jeg vi mistet mer og mer taket på det. Vi klarer ikke å skape noe skikkelig trykk på dem før på overtid og da var det dessverre for seint, oppsummerer han.

- Mister grepet

Kampen inneholdt forøvrig ti gule kort og en stygg skade på Leik-spiller Sander Lillebudal. Det står etter forholdene bra til med Lillebudal, som etter kort tid på banen ble liggende å vri seg i smerter. Av kampens ti gule kort, fikk hjemmelaget seks, mens Gimse noterte seg for fire.

Leik-trener Hammerås var ikke spesielt imponert over kampens hoveddommer.

- Nå skal jeg ikke slakte dommeren altså, men jeg synes han er like dårlig begge veier og mister tidlig grepet. Han legger lista altfor høyt og viser lite autoritet. Da blir det sånn at kampen bærer preg av det. Vi ønsker ikke å framstå på denne måten vi heller, poengterer Hammerås.

I de drametiske sluttminuttene av kampen ble også Hammerås' trenerkollega John Torger Konstad bortvist fra benken og henvist til tribuneplass.

Leik passerte Gimse på tabellen etter tirsdagens seier og ligger nå på 6.plass med fire poeng, mens Gimse ligger to plasser bak med sine tre.

Neste kamp for Leiks del er bortekamp mot Alvdal, mens Gimse tar imot Nidelv på Brekkåsen.

PS! I en annen kamp i samme avdeling vant Trønder-Lyn hele 9-0 borte over Kolstads andrelag søndag.