Gauldal-treneren Frank Melum er offensiv og går for opprykk til 5.divisjon. Laget som rykket ned til Gauldals avdeling, frykter ham ikke.

Klæbu, Utleira og fjorårets nedrykkslag Oppdal. De skal ta turen til Ler kommende sesong, i 6.divisjon, avdeling 7. Dit skal også rekruttlagene til Gimse, Leik, Melhus, Buvik, Tiller og Sverresborg.

- Det var vel som forventet. Det blir jo en trikkeserie med Oppdal som lengste tur, konstaterer Melum til Trønderbladet da oppsettet ble kjent.

- Ble ikke skremt av dem

Melum har bestemt seg for å ta fatt på sitt tredje år i den relativt ferske klubben, som to år på rad har tapt opprykket på målstreken. Nettopp langturen på Oppdal kan bli avdelingens seriefinale, på lik linje med den Gauldal tapte 1-2 hjemme mot Leik i siste runde i fjor. Oppdal rykket nemlig ned fra 5.divisjon og skal på papiret være favoritt.

Så var det det med at fotball spilles på (kunst)gress da, ikke på papir.

- Jeg så de i et par kamper i fjor, blant annet mot Gimse. Jeg ble ikke skremt. Med mindre de har bedret seg, er det andre jeg tror blir utfordrerne, spår Melum og ramser opp:

- Utleira og Melhus 2 kan bli skummel, sier Melum.

Ingen krise om ikke Melhus 2 går opp

I Gruva støttes naturligvis påstanden om at Melhus 2 kan bli en skummel opprykkskandidat i den gauldalske avdelingen.

- Jeg tror nok de gjør rett i å frykte oss, ja, flirer Tore Havdal og modererer seg litt:

- Vi ønsker å rykke opp, men vårt mål er å berge plassen med A-laget i 3.divisjon. På sikt vil vi få opp andrelaget, for det er for stor avstand med et andrelag i 6.divisjon. Men akkurat nå er målsettingen å stabilisere A-laget først, sier assistenten på laget som har rykket opp to år på rad.

I all hovedsak er det juniorlaget som former 6.divisjonslaget til Melhus og det skal ikke være noe krav om at 3. divisjonsspillerne må bidra i serien tre nivå under der A-laget spiller i 2018-sesongen.

Singsås og Støren 2/Sokna skal spille i 6. divisjon avdeling 8 denne sesongen. Nederst i artikkelen kan du se hvem de møter.

6. divisjon, avdeling 7:

Oppdal (nedrykk fra 5.divisjon)

Gauldal

Utleira

Klæbu

Buvik 2/Skaun

Gimse 2

Leik 2

Melhus 2

Tiller 2

Sverresborg 2

6. divisjon, avdeling 8:

Røros 2

Tolga/Vingelen 2

Ålen

Folldal

Brekken 2

Tylldal

Os/Nansen

Singsås

Støren 2/Sokna